Az MSI Boostolja a Radeon HD 7970-es kártyáit

Az MSI érdekes VGA-kkal készül, hiszen a Radeon HD 7970-es sorozat az alapmodell mellett egy GHz Edition változatból áll, de a vállalat szerint a két termék közötti rést ki lehetne tölteni. Ennek hála érkeznek a Radeon HD 7970 Boost Edition megoldások, melyek annak köszönhetik létezésüket, hogy az AMD már az alap Tahiti GPU-t nem gyártja, így a PowerTune Boostot nem használó kártyákra is az újabb verzió kerül, csak éppen a BIOS-ban nincs aktiválva a Boost funkció. Ezt azonban a gyártónak nem nehéz bekapcsolni.

A fentiekből kitalálható, hogy a VGA-k az új steppingre épülő Tahiti kódnevű cGPU tudását kamatoztatják, mely 2048 shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. Az alapverzió esetében a lapka 925 MHz-en ketyeg 975 MHz-es PowerTune Boost paraméter mellett, míg a memóriák effektív órajele 5,5 GHz. Az OC változat esetében a magórajelet 1 GHz-re állította az MSI, amihez 1,05 GHz-es Boost órajel tartozik, vagyis technikailag egy GHz Edition megoldásról van szó, de mégsem írhatják rá ezt a dobozra, mert az AMD által meghatározott Radeon HD 7970 GHz Edition specifikációknál többet fogyaszt a kártya.


[+]

A TwinFrozr III hűtőt használó VGA-k energiaellátásáról egy 8 és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik, emellett a DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított, ráadásul mindegyikhez független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.

Az MSI Radeon HD 7970 Boost Edition alap és OC verziója hamarosan elérhető lesz, az ajánlott fogyasztói árukról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés