Hirdetés

Moduláris hűtés az EK kínálatában

Újra belevág a kompakt vízhűtések készítésébe az EK, persze azzal a csavarral, hogy a most bejelentett EK-MLC Phoenix esetében mi magunk válogathatjuk össze az alkatrészeket, amelyekből az EK aztán egy összeszerelt, készre töltött rendszert szállít le nekünk. Hasznos extra, hogy ez a rendszer ettől még moduláris marad, szükség esetén tehát bármelyik komponense cserélhető vagy fejleszthető.


[+]

Ami a választási lehetőségeket illeti, a radiátor esetében 120, 240, 360, illetve 140 és 280 mm-es méretű egységek közül választhatunk, ezekre pedig felkerül az EK saját vezérlése és szivattyúja. Mivel az EK-Vardar EVO ventilátorok ez utóbbiakhoz csatlakoznak, az egész rendszer minimális kábelezést igényel csak. A CPU blokk, amelyet kérhetünk TR4-es, illetve a megszokott egyéb AMD/Intel foglalatokkal kompatibilis formában, az EK-Supremacy szérián alapul. A VGA-hűtő esetén a legnagyobb a választék, hiszen nemcsak a GPU-t, de a VRM részt és a memóriát is érintő egység kialakítása szinte kártyánként eltérő, ráadásul a lista is folyamatosan bővül, így ezekről muszáj az EK megfelelő weboldalán tájékozódni.

A Phoenix rendszer részét képezi még a hajlékony csövezés, amely könnyen oldható gyorscsatlakozókat is kapott a későbbi bővítéshez. Az ár természetesen a kiválasztott összetevőktől függ, ha mindenből a legolcsóbbat választjuk, akkor 325 euró körüli összegről beszélhetünk.

Azóta történt

  • PC-t épít az EK

    A vízhűtéseiről ismert cég természetesen amit lehet, folyadékkal hűt majd a Ryzen 2000-re épülő gépekben.

  • Felső kategóriás EK hűtőblokkok

    Az EKWB Velocity blokkja 14 (!) verzióban érkezik, köztük lesznek RGB-s és letisztultabb változatok is.

Előzmények

Hirdetés