Mobilizál az Intel

Hirdetés

Az Intel a hét elején új XScale processzorcsaládot és egy új mobil grafikus vezérlőt mutatott be. A PXA27x sorozatú – mobiltelefonokba és kézi számítógépekbe szánt – lapkák multimédiás képességeiknek köszönhetően videokonferenciák valós idejű megjelenítésére és akár DVD-minőségű videók lejátszására is alkalmasak.

A korábban Bulverde kódnéven ismert Intel PXA27x chipek elsőként támogatják a Wireless MMX multimédiás utasításkészletet, amely gyorsíthatja a 3D-s játékok futtatását és a videók lejátszását. Az energiatakarékos Wireless Intel SpeedStep technológia mellett a lapkák biztonsági funkciókkal is gazdagodtak, így képesek a személyes adatok – jelszavak, kulcsok – elkülönített, védett tárolására. Az új mobil processzorok egyben támogatják a 4 megapixeles vagy annál nagyobb felbontású képérzékelőket is.

A PXA27x család több konfigurációban is hozzáférhető lesz. A chipek működési frekvenciája 312 és 624 MHz között mozog, és a gyártó rétegelt tokozási technológiájának köszönhetően akár 64 MB flash memóriát is tartalmazhatnak.

Az Intel az új XScale processzorok társának szánja a 2700G elnevezésű multimédiás gyorsítót, amely MPEG-2, MPEG-4 ás Microsoft WMV9 formátumú videók lejátszására képes, két kijelzővel is elboldogul, és alapvető 3D-gyorsító képességekkel is rendelkezik.

A 312 MHz-en futó PXA270 már most is megvásárolható: a processzorért 10 000 darabos közvetlen megrendelés esetén 32 dollárt kér a gyártó, míg a család további tagjai egyelőre csak mintapéldányokként léteznek. Az Intel 2700G grafikus chip ára 17 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés