Hirdetés

CeBIT 2009: mobil eszközök az Asustól is

Az Asus legújabb fejlesztéseit mutatta be a CeBIT-en, köztük számos új notebookot is. Elsőként a Lamborghinivel közösen tervezett VX5-ösről adtak hírt, amelynek a Reventón adott ihletet. A minden porcikájában minőségi anyagok felhasználásával készült csúcsmodellben négymagos Intel Core 2 Quad processzor és 4 GB-nyi memória kapott helyet. A 16 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző meghajtását egy különálló, 1 GB-nyi GDDR3-as memóriával ellátott NVIDIA GeForce 130M kártyára bízták. Az adattárolók tekintetében elsőként alkalmazták az eddigi legnagyobb adatsűrűségű Solid State meghajtót, ami nem kevesebb mint 1 TB tárkapacitással rendelkezik, a beépített optikai egység pedig egy kétrétegű DVD-k írására is alkalmas Blu-ray-olvasó lett. Az Asus olyan apróságokra is figyelt megalkotásakor, mint például a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, vagy a teljesítményigényes feladatok gyorsabb végrehajtását elősegítő TwinTurbo funkció, ami egy gombnyomásra megemeli a processzor és a GPU órajeleit.

Asus VX5
Asus VX5

Leleplezték a 18,4 hüvelykes, Full HD kijelzővel szerelt M90Gf modellt is, ami azzal tűnik ki a többi mobil számítógép közül, hogy összesen 16 GB-nyi memóriát szereltek bele. Ennek megvalósítása érdekében az NVIDIA MCP79MH chipsetjét használták fel, ami négy SODIMM foglalatot támogat, egyenként 4 GB-os modulokkal. Tárhelyből sem lesz benne hiány, ugyanis két rekesz is található benne a merevlemezek csatlakoztatásához, így akár két 500 GB-os meghajtóval is megvásárolható lesz.

Asus M90Gf
Fotó: Hartware.de

Új notebooksorozatot is útnak indítanak, amelyet elsősorban a kényelmes használat jegyében terveztek meg. A K szériás mobil számítógépek legfőbb ismérvei között az Asus Super Hybrid Engine (SHE) technológia szerepel, ami 5 órányi használatot biztosít egy hatcellás akkumulátorról, de a felszereltségbe SRS térhatású Altec Lansing hangszórók és 16:9 képarányú kijelzők is kerültek. Áttervezték a hűtésüket is, ami biztosítja azt, hogy a csuklótámasz nem melegszik fel 27 fok fölé még több órás folyamatos működés után sem.

Az N sorozat is újabb tagokkal, az N81, N51, N60 és N70-es notebookokkal bővül, amelyek különleges bevonatot kaptak. A Non-conductive Vacuum Metallization (NCVM) filmréteg nemcsak korrózió- és karcolásálló, de az eddig használt bevonatokkal ellentétben nem okoz interferenciát a rádióhullámokat felhasználó adatátviteli technológiák (például a Wi-Fi modulok) esetében sem.


[+]

Végül egy olyan, új tervezésű modellt is bemutattak, amely két érintőképernyőt is tartalmaz, kiváltva ezzel a hagyományos billentyűzetet. Az Asus és az Intel közös programjaként indított Community Designed PC keretein belül, a felhasználói javaslatok alapján elkészített masina számos új lehetőséggel kecsegtet. Multi-touch kijelzője értelmezni tudja az összetettebb mozdulatokat, ezáltal egy e-book olvasásakor egy kézmozdulattal lehet lapozni, de kézírás-felismerő funkció is kerülhet bele. A két különálló megjelenítőt egységesíteni is lehet, hogy nagyobb felületet biztosítson például egy film megtekintésekor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés