Idén színre lép a netbookok második generációja

Hirdetés

Az Asus bejelentette, hogy már lehet előrendeléseket leadni az új Eee PC 1000HE jelzéssel ellátott új generációs netbookra, mely a N280 típusú Intel Atom processzorra és a GN40 vezérlőhídra épül.

Az új Atom N280 jelölésű processzor órajele 1,66 GHz lesz, a másodlagos gyorsítótára pedig 512 KB kapacitású. Ehhez társul majd az effektív 667 MHz-en működő DDR2 memória és a GN40 névre keresztelt új Intel északi híd. Utóbbi lapka integrált grafikus vezérlője egy módosított GMA4500 rendszer.

A másfél kilogrammos Eee PC 1000HE már eleve rendkívül keveset fogyaszt. A tervezők viszont semmit sem bíztak a véletlenre, így a készüléket egy 8700 mAh kapacitású akkumulátorral látták el, amellyel az üzemidő elérheti a kilenc és fél órát is. A termék a netbookos vonásoknak megfelelően 10 hüvelykes kijelzőt kap, illetve ellátják beépített webkamerával és kártyaolvasóval is, az adattárolásról pedig egy 160 GB-os merevlemez gondoskodik.

A sötétkék színben pompázó termék kommunikációs lehetőségeiért a 802.11n szabvánnyal is kompatibilis Wi-Fi vezérlő és a Bluetooth adapter felel, emellett a gépezet oldalán helyett kap egy 10/100-as Ethernet aljzat is a vezetékes hálózati kapcsolat biztosításáért. A kimeneti interfészeket a három USB port és a D-Sub csatlakozó teszi teljessé a hangkimenet és a mikrofonbemenet társaságában. Az Asus Eee PC 1000HE pontos megjelenési idejéről nincs információ, de várhatóan tavasszal fog forgalomba kerülni, az ajánlott fogyasztói ára pedig 400 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés