Bluetooth támogatású Androidos smart stick olcsón

Hirdetés

2013 egyik slágere a kisméretű, közvetlenül a tévéhez csatlakoztatható Android operációs rendszerre épülő dobozok termékcsaládja. A kialakításukban a pendrive-okat idéző eszközök közül már mi is teszteltünk párat, és úgy tűnik ezek a modellek Magyarországon is megvethetik lábukat. A legtöbb ilyen jellegű készülék ára 20 000 forint körül alakul itthon, ennél azért lényegesen olcsóbbnak tűnik a MK809 csoport által a közelmúltban bemutatott szimplán csak MK809 II névre hallgató eszköz.

MK809 II
MK809 II [+]

Ez már ugyanis 47 dollárért megvásárolható, és a technikai specifikációk alapján hozza a kategóriában megszokott teljesítményt. A Rockchip RK3066 SoC-t használó termék két ARM Cortex-A9 processzormagja 1,6 GHz-en üzemel, került bele 1 GB DDR3 RAM és 8 GB adattárolásra szolgáló Flash memória.

Az Android 4.1 operációs rendszert futtató modellre a médiaállományok az USB porton keresztül csatlakoztatott pendrive vagy merevlemez mellett eljuttathatóak az integrált olvasónak köszönhetően microSD kártyákról is. Sőt, mivel támogatja a Bluetooth technológiát, illetve rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és hálózatba is köthető, így a fájlok fogadására vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is képes. Külön távirányító nem jár mellé, így az USB porton keresztül rádugott egérrel, billentyűzettel vezérelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MK809

Előzmények

Hirdetés