A dolgok örök körforgását szimbolizálja a Microsoft legújabb egere

Vízből az asztalra: szerintünk egész pofásan fest az óceánok szemetéből született rágcsáló, de nem vele fogunk az online tabellák élére jutni.

A Microsoft egy új egeret mutatott be, amit saját könyvükben úgy jegyeznek, hogy egy kis lépés előre a fenntarthatóságért vívott küzdelem rögös útján. Az Ocean Plastic Mouse névvel illetett, vezeték nélküli újdonság burkolata 20 százalékban az óceánokból kihalászott műanyag hulladék újrahasznosításából eredő plasztik golyócskákból készül, és a csomagolása 100 százalékig újrahasznosítható, mert a kis dobozka fa- és cukornád rostokból van.


[+]

A periféria 10 méteres hatótávolságú, 5.0-s Bluetooth LE kapcsolatot használ a számítógéppel való kommunikációra, és a mellékelt, nagyjából 1 éves időtartamra elengedő kakaót szolgáltató, alkáli AA ceruzaelemmel együtt 84 grammot nyom a mérlegen – ezen a ponton ugyan vehemensen felmerül a környezetbarátság kérdése (főképp a kábeles kialakítással szemben), de nem szabad elvesznünk a részletekben.


[+]

A 100,4 mm hosszú, 58,2 mm széles és 38,3 mm magas, háromgombos apróság mellkasában egy 1000 cpi-s, meg nem határozott fajtájú, 4000 fps-es szív kalapál, ami cirka 0,7 m/s-os perfect controlra képes (30 ips), és a specifikációs lista bejegyzései közt szemezgetve arra következtetünk, hogy az alatta sikló felületet vörös fénnyel világítja meg.


[+]

Az érzékelő képességeit (és a kábelmentesség módját) látva nem nehéz kitalálni, hogy ezúttal nem az FPS huszárok vannak a célkeresztben, hanem a modern, "környezettudatos" irodák beszerzési osztályai. A Swift Pair funkciót támogató, 25 dollárra árazott – és már előrendelhető – kurzorkergető szállítása várhatóan október 5-én veszi kezdetét, a garancia pedig 1 évre szól majd.

A hírhez hozzátartozik, hogy a vállalatóriás egy díjmentes termékvisszaküldési programot indított, amelynek keretében a már nem használt Microsoft ketyeréinket (és/vagy azok csomagolásait) ingyen postázhatjuk nekik újrahasznosítási célzattal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés