Fél éven belül jönnek a Micron GDDR6-os memóriái

A vállalat végzett a dizájn fejlesztésével és hitelesítésével, innen már csak a gyártás előkészítése van hátra.

A Micron bejelentette, hogy elkészültek a GDDR6-os szabványra épülő memóriáik fejlesztésével és hitelesítésével, ami azt jelenti, hogy a következő pár hónap a gyártás előkészítéséről fog szólni. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a kísérleti gyártás az első negyedévben indul be, míg a tömeggyártás a következő esztendő közepéig elérhető lesz. A termékmintákat a vállalat már szállítja az érdeklődők felé, de ez ebben a szakaszban elvárható.

Hirdetés

A Micron szerint a GDDR6 fejlesztésénél sokat segített a GDDR5X gyártása során gyűjtött tapasztalatuk. Ezt a memóriaszabványt más memóriagyártó nem vette számításba, így lényegében a GDDR6 érkezésével el is lehet majd temetni, hiszen lassabb nála, és nem tud kialakulni semmilyen versenyhelyzet, ami levinné az árát.


[+]

Haszna azonban mégis volt a Micron számára, mivel a cég szerint a rendkívül magas interfészre vonatkozó sebességgel dolgozó memóriáknál nehézséget okoz a jelzésrendszer kialakítása, ugyanis mindenképpen alacsony, leginkább 200 mV alatti különbséggel kell dolgoznia a memórialapkáknak és a kapcsolódó memóriavezérlőnek. Ezt rendkívül nehéz elérni, így a nyomtatott áramköri lap megfelelő árnyékolása is kulcsszerepet játszik ebben, de erre vonatkozóan a Micronnak már van tapasztalata a GDDR5X szabványból. A vállalatnál úgy gondolják, hogy a GDDR6 memóriák piacán ebből a szempontból előnyben vannak, és az iparág legjobb paraméterekkel bíró jelzésrendszerét biztosítják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés