Adatközpontokba költözne be a Micron legfrissebb SSD-je

A 7 GB/s-os tempót diktáló megoldás 6,4-től 30,72 TB-ig kínál alternatívát főként gépi tanulással kapcsolatos, netán HPC applikációkhoz.

A Micron egy vállalati besorolású SSD szériával bővítette amúgy sem épp szegényes portfólióját, amely a 15 mm vastagságú U.2/U.3 formátummal érkezik a színre, és nemes egyszerűséggel a 9400 nevet kapta. A x4-es PCI Express 4.0-s interfésszel és 1.4-es NVMe prtokollal dolgozó tárolóból kétféle verzió készül; míg az olvasásintenzív környezetbe szánt, 1 DWPD-s kiadást 9400 PRO-ként, addig a kevert felhasználásra való, 3 DWPD-s variánst 9400 MAX-ként listázzák.

Az előbbinél 7,68, 15,36, valamint 30,72 TB-os kapacitások közül lehet választani, miközben az utóbbinál 6,4, 12,8 és 25,6 TB-os opciók vannak, azonban a meghajtók fedélzetén minden esetben 176 cellarétegű Micron 3D TLC NAND flash lapkák teljesítenek szolgálatot. A kontroller mibenlétére vagy a különféle biztonsági funkciókra nem tér ki a brosúra, csupán azt taglalja, hogy mennyivel költség- és energiahatékonyabbá teszi a szerverek működtetését az óriási tárhelyméret, továbbá hogy az újdonság kisebb adatblokkok mozgatásakor mennyivel fürgébb a konkurenciánál. Azt mindenesetre megtudtuk, hogy a 7,68 TB-os példány 8 GB DRAM pufferrel rendelkezik és 14 PB tartósságú.


[+]

Az egyelőre ismeretlen árazású, 5 éves garanciával megtámogatott háttértáraknak tempó tekintetében nincs okuk a panaszra, ugyanis a szekvenciális olvasás/írás sebességének maximuma kiviteltől függetlenül egyaránt 7000 MB/s, s noha véletlenszerű lemezműveletek során már akad némi eltérés a különböző modellek között, a 4K-s olvasás sehol sem megy 1 500 000 IOPS alá. A pontos paraméterek iránt érdeklődök megtalálják számításukat, ha vetnek egy futó pillantást a fenti képen látható táblázatra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés