Megújult a Fujitsu Esprimo asztali felhozatala

Hirdetés

Ahogy az előző évben, úgy idén is a januárt választotta a Fujitsu legújabb készülékei bemutatásának időpontjául. A cégnél rengeteg új hordozható és asztali számítógép jelent meg, amelyekből az utóbbiakat tekinthetjük most meg. Az Esprimo termékcsalád Superior sorozatú tagjai a Q900 mini PC, az E900 és a P900 modellek lesznek. A tavalyi típusok egyik kiemelt különlegessége a nulla wattos fogyasztás volt, azaz a termékek kikapcsolt állapotban sem vettek fel áramot. Az új E900 és P900 modellek érdekessége a Zero Noise technológia bevetése, ami tökéletesen zajmentes számítógépeket eredményez. Így a cég újabb környezetterhelő tényezőt iktatott ki, kényelmesebbé téve a gépek használatát.

Fujitsu Esprimo gépek [+]
Fujitsu Esprimo gépek [+]

A felső kategóriát a normál, miditornyos P900 képviseli, amely új dizájnt is kapott, így a szürke gépházak helyett a fekete külsőt most némi piros díszítéssel dobták fel. A Q67-es chipsertre épülő konfigurációkban második generációs Intel Core vPro (Sandy Bridge) processzorok dolgoznak, operációs rendszerként pedig Windows 7 kerül rájuk. További adat, hogy akár 94%-os hatékonyságú tápot is kaphatnak.

Fujitsu Esprimo P900 [+]
Fujitsu Esprimo P900 [+]

Ennél kicsit kisebbek az E900-as készülékek, amelyek alig 13 liter űrtartalmú házban kaptak helyet, ami állítva vagy fektetve is tárolható. A konfigurációt tekintve megegyeznek a P-s gépekkel, azaz ebbe is Core i3, i5 vagy i7 processzor kerülhet maximum 4 GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel vagy 128 GB-os SSD-vel, illetve az akár 1 GB saját memóriás videokártyával.

Fujitsu Esprimo E900 [+]
Fujitsu Esprimo E900 [+]

A széria legkisebb, és leginkább helytakarékos tagjai a Q900-as számítógépek. Az 1,4 kg-os masinák mindössze 1,6 literes dobozban kaptak helyet. Akár 4 GB memóriával is elláthatóak, háttértáruk pedig 500 GB-os is lehet, továbbá slot-in DVD meghajtója is van. Természetesen felszerelték őket a legfontosabb csatlakozókkal is, így találhatunk rajtuk két 3.0-s USB portot, DisplayPort és DVI kimenetet, valamint kártyaolvasót is. Használatakor mindössze 19 wattot fogyasztanak, és megfelelnek az Energy Star 5.0 feltételeinek is.

Fujitsu Q900 [+]
Fujitsu Q900 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés