Nem kicsi, nem könnyű, de jól felszerelt az MSI brutál-notebookja

A Computexen látott GT75VR-be még 10 GbE hálózati adapter is került.

Az MSI Computexen kiállított notebookjai közül az értelmesnek mondható csúcsmodell a GT75VR Titan volt (a GT83VR-t már inkább az értelmetlen kategóriába sorolnánk), amely hivatalos érkezését most jelentette be a tajvani cég.

Az 17,3 hüvelykes, G-Synces és 120 Hz-es frissítésre képes Full HD panellel szerelt gép (a 4K is opció, ám ekkor le kell mondanunk a 120 Hz-ről) Core i7-7820HK-t, maximum 64 GB-nyi memóriát, RAID 0-ba kötött PCIe SSD-ket és HDD-t kapott (az SSD-k esetében hűtéssel), a GPU opciók pedig GTX 1070-től ennek SLI-be kapcsolt duplázásán át a GTX 1080-ig terjednek. Az apróságnak nem nevezhető gép 428 x 314 x 58 mm-es befoglaló méretekkel rendelkezik és 4,5-4,7 kg tömegű a felszereltségétől függően, oldalán pedig a sok csatlakozó között egy TB3-képes Type-C konnektor, illetve öt darab USB 3.1 Gen 1 Type-A kimenet is elfért. A hűtésről combos, kiépítéstől függően 10 vagy 12 hőcsövet tartalmazó rendszer gondoskodik, így némi tuningra is van lehetőség, a CPU 4,2 GHz-ig húzható például, de a GPU-kat sem muszáj gyári órajelen hajtani.


[+]

A billentyűzet, ahogy az MSI gamer szériájánál lenni szokott, a SteelSeriestől származik, és gombonként állítható RGB háttérvilágítást kapott. Az extrák között érdekességképpen szerepel még a Killer Networking DoubleShot Pro megoldása, ami a cég IEEE 802.11ac-s WLAN adaptere mellett egy 10 GbE-s hálózati kártyát is magában foglal.

Az árat illetően az MSI egyelőre hivatalos adatot nem tett közzé, de a computexes pletykák jóval 2500 euró feletti induló árakat saccoltak, az SLI-s változatnál pedig ehhez akár még újabb ezer eurót is hozzászámolhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés