Computex 2017: MSI hardverdömping

Alaplapok, egy headset, egy hibrid SSD kártya, több PC és rengeteg notebook az MSI mérlege.

Hirdetés

A Computexen az MSI mindig méretes standot bérel, most sem történt ez másként. Volt helyük tehát kipakolni a portékát, aminek egy része már nem volt új, mondjuk már a CES idején bejelentették, de akadt olyan is, ami tavalyi eresztés, és ömlesztve is voltak hardverek, például falon rettentő sok VGA és alaplap, ezekből válogattunk.


[+]

Az X299-es alaplapok közül a Gaming család Pro Carbon AC jelzést viselő példányára irányult a legtöbb figyelem. Ennek egy tulajdonságát, a könnyen és külön-külön cserélhető hűtőbordákat pluszban kihangsúlyozták.

MSI X299 Gaming M7 ACK / Gaming Pro Carbon AC / Tomahawk MSI X299 Gaming M7 ACK / Gaming Pro Carbon AC / Tomahawk MSI X299 Gaming M7 ACK / Gaming Pro Carbon AC / Tomahawk
MSI X299 Gaming M7 ACK / Gaming Pro Carbon AC / Tomahawk [+]

Az MSI X299-es alaplapcsaládja egyelőre három tagot számlál, az X299 Gaming M7 ACK, Gaming Pro Carbon Ac és a Tomahawk.


[+]

Nem messze az alaplaptól egy új gamer headsetre is rábukkantunk, az Immerse GH70 típusra. A befordítható hangszóróházban elhelyezett Hi-res minősítésű hangszórókkal dolgozó fejhallgató fém erősítésű fejpántot és kihúzható mikrofont kapott, illetve nem hiányzik róla az RGB világítás sem, természetesen Mystic Light vezérlési lehetőséggel. Emellett virtuális 7.1-es hangzás megteremtésére is képes, és ellátták egy kábelen függő vezérlőpulttal is.


[+]

Ha már megemlítettük a Mystic Light lehetőséget, ezt is lehetett orrvérzésig próbálgatni az erre berendezett sarokban.


[+]

A nemrég bejelentett speciális kiadásnak mondható Camo Squad termékcsalád is felbukkant az MSI GR62 notebook, illetve a GeForce GTX 1060 VGA és Z270 alaplap formájában.


[+]

Egy prototípus SSD, egészen pontosan egy PCIe x8 hibrid csatolós storage kártyába is belefutottunk, ami nem lesz külön kapható előreláthatólag, hanem az MSI PC-kbe kerülhet bele. Az apró ventilátorral hűtött kártya fedele alá két darab M.2 NVMe SSD és egy 2,5"-es SATA HDD fér el (ezért a SATA csatlakozó a hátoldalon), és ezeket együtt a rendszer egyetlen tárolónak látja. A háttérben valójában RAID 0 tömbbe szervezett SSD lesz az úgynevezett gyorsítótár, tehát ezekről töltődnek be a gyakran használt fájlok, állományok, míg a kevesebbet használtak (például egy feltelepített, ritkán használt játék) a HDD-n tárolódik.


[+]

A PC-k között látható volt használat közben a VR One hátizsák (itt már kiveséztük), a Trident 3 Arctic és más színű változatai (szintén írtunk róla), de a Vortex G25-öt, a 2,5 literes és 2,5 kilogrammos, konzolhoz hasonlító slim PC-t itt demózta elsőként a vállalat.


[+]

Ennek megfelelően a G25 előlapjára sok csatlakozó került, belsejét pedig játékok futtatására elegendő hardverrel tömték meg: maximum négymagos Intel Core i7 (Kaby Lake), NVIDIA GeForce GTX 1070, 64 GB RAM és két SSD kerülhet bele.


[+]

MSI Cubi Mini PC-ből hármat láttunk, ebből a Cubi 3 az igazán új. A teljesen aluházas kis masina technikai paraméterei a képen olvashatóak.


[+]

A notebookfelhozatalt alaposan megnyomták, voltak munkaállomás és gaming gépek is. Előbbiek lényegében a CES-en bejelentett gépeket jelenti, de csak idén tavasszal kezdtek el a piacra szivárogni. A 15,6"-es WS63 az egyik ezek közül, aminek felszereltségét a nevéhez hűen válogatták össze. A hetedik generációs Core i7 processzor alap, e mellé akár Quadro P3000 VGA-t, legfeljebb 4K-s IPS kijelzőt és maximum 32 GB RAM-ot kérhetünk, 2,5"-es HDD mellett NVMe SSD-vel. Rengeteg portot kapott alapból, DisplayPort, HDMI, Thunderbolt, négy USB, két 3,5 mm-es jack és Ethernet is került rá, pluszban kártyaolvasóval és ujjlenyomat-olvasóval is felszerelték.


[+]

Úgynevezett VR Ready Workstationt is kínál az MSI, a WT73VR képében. Ebben már Xeon E3-1505M v6 processzor és Quadro P5000 GPU dolgozik, és kijelzője is 17,3"-es már, szintén 4K IPS opcióval. A nagy testben egy 2,5"-es HDD mellett elfér két NVMe SSD is RAID 0-ban és 64 GB memória is.


[+]

A VR betűk egyébként a cég gamer gépeiben is megtalálható, ezekből pedig egy csokorral készült az MSI. Itt jelentették be például a GE63/73VR Raider családot, amivel kifejezetten a játszani szerető, de még nem keményvonalas játékosokat célozzák. A 15,6 és 17,3 hüvelykes méretű kijelzővel rendelkező gépek alumínium házában az új MSI Cooler Boost 5 technológia dolgozik, teljesítményük alapját pedig az Intel hetedig generációs Core processzorcsaládja és a GeForce GTX 1070 GPU adja. Utóbbi többféle panelhez kapcsolódhat, a sima Full HD IPS-től kezdve a 120 Hz-es, 5 ms-os HDR kompatibilis panelen át a 100% Adobe RGB-s 4K-s IPS-ig. Természetesen van RGB világítás, és a jól ismert Dynaudio hangszórók, valamint a tárolók esetében a 2,5"-es HDD mellé két NVMe SSD is elfér, természetesen RAID-ben.


[+]

Az igazán komoly játékosoknak a GT75VR érkezett, ami háromféle VGA-val lesz elérhető: GTX 1070, GTX 1080 és GTX 1070 SLI-ben, és ezúttal is háromféle panelopció lesz (Full HD IPS, Full HD 120 Hz, 4K IPS Adobe RGB színtérrel). Ehhez a felálláshoz csúcsprocesszor is jár, a tuningolható i7-7820HK, illetve a RAM terén is 64 GB-ig nyújtózhatunk. Természetesen ezúttal a hálózati rész a Killer vezérlőkből áll össze, a billentyűzet pedig RGB megvilágítású mechanikus a SteelSeries műhelyéből.


[+]

Eggyel nagyobb szörnyeteg is elfért még a standon, a 18,4"-es GT83VR, amit tényleg csak a fékevesztett gamereknek érdemes megfontolniuk, hiszen ennél a modellnél az SLI-be szervezett GTX 1080 is elérhető, a billentyűzet pedig az asztali billentyűzetekről örökölt Cherry MX kapcsolós mechanikus modell, RGB világítással.


[+]

Ha valaki játékra alkalmas tégla helyett játékra alkalmas, valóban hordozható notebookot keres, akkor az új generációs, azaz frissített GS63/73VR modellekre érdemes figyelni: a 15,6"-es GS63 mindössze 1,9 kg-os és legvastagabb pontján 17,7 milliméteres, de az aluházban elfért egy GeForce GTX 1070 VGA, természetesen Kaby Lake processzorral párosítva. Ezenkívül a felszereltség, a háromféle kijelzőopció, a maximum 64 GB RAM, a HDD + 2x NVMe SSD már ismerős.


[+]

A GS73VR Stealth tudása hasonló, de 17,3"-es kijelzőt kap, viszont 2 kg feletti tömeg és valamivel 20 milliméter feletti vastagság várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés