Hirdetés

Meghízott a Zalman csúcskategóriás CPU-hűtője

Hirdetés

A Zalman jövő héttől kezdi szállítani új csúcskategóriás processzorhűtőjét, a CNPS9700 LED típust, mely a korábban bemutatott CNPS9500 család formavilágát örökölte meg, ugyanakkor a nagyobb felületnek köszönhetően az elődmodellnél hatékonyabb hűtést ígér.

A három hőcsővel összekötött, körkörös lamellaelrendezésű hűtőrendszer teljes egészében rézből készült, a blokk-talapzat az univerzális rögzítőmodulnak köszönhetően a hűtő masszív felépítése ellenére is minden jelenleg elterjedt CPU-foglalatra felrögzíthető. A 90 x 124 x 142 milliméteres méretekkel és 764 grammos tömeggel rendelkező CNPS9700 LED újdonsága a rendkívül halk, 110 milliméteres, két golyóscsapággyal ellátott ventilátor, melynek fordulatszáma a mellékelt Fan Mate 2 szabályozóval 1250 és 2800 fordulat/perc között állítható (a hűtő eme két végállásban 19,5 és 35 dB(A) zajt kelt).

Az új hűtőrendszer mellé egy tubusnyi nagy hatásfokú hővezető paszta is jár; a speciális csomagolású ZM-STG1 a gyártó szerint nagyjából tíz felvitelnyi hűtőzsírt tartalmaz, melyet az üveg kupakjában elhelyezett ecsettel könnyen el lehet oszlatni a processzor felületén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés