Hirdetés

CES 2017: nehéz betelni a Xiaomi standjával

Notebookok, Mi Boxok, okos konnektorok, hálózati eszközök, egy 7 kg-os bicikli és egy drón a népszerű kínai gyártónál.

Lassan nehéz lesz olyan dolgot mutatni vagy mondani, amit a Xiaomi ne gyártana. Az idei CES-en a szélsebesen fejlődő kínai vállalat hatalmas standon mutatta be teljes portfólióját, beleértve az USB-s ventilátortól, a notebookon és mobilokon át egésze a 7 kg-os karbonvázas bicikliig. Ezekből adunk most egy kis ízelítőt, a teljesség igénye nélkül.

Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 Xiaomi Mi Notebook Air 13,3
Xiaomi Mi Notebook Air 13,3 [+]

Leginkább a notebookok keltették fel az érdeklődésünket, hiszen a finoman szólva is Macbook koppintásnak mondható "Mi Notebook Air" eddig csak képen meg videón jött velünk szembe, élőben nem. Az az igazság, hogy első blikkre nem mondanánk meg, hogy a Xiaomi most kezdte ezt bizniszt, ugyanis mind a 12,5 hüvelykes, mind pedig a 13,3 hüvelykes kiadás roppant igényes, mindenféle bling-bling világító embléma nélkül.

Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 Xiaomi Mi Notebook Air 12,5
Xiaomi Mi Notebook Air 12,5 [+]

A kifejezetten visszafogott megjelenésű, alumíniumvázas gépek nagyon egyben vannak, igényes megjelenés, jó összeszerelés jellemzi őket, a billentyűzet és a touchpad is jónak tűnik, akárcsak a kijelző, tehát valóban nem tudunk róla rosszat mondani. Illetve mégis: hazánkban hivatalosan nem kapható, ami nagy baj.

Hirdetés

A Xiaomi egy ideje már nem csak a szó szerint vehető elektronikai eszközökben utazik, hanem belekóstolt a közlekedésbe is, méghozzá kerékpárokkal, a tajvani székhelyű QiCycle-lel karöltve (ami szintén a Xiaomi fennhatósága alá tartozik). Van nekik összehajtható, elektromos kerékpárjuk is, de minket nem az fogott meg, hanem az vérbeli versenygépet idéző R1, melyet itt-ott már láthattunk az interneten, így a 3000 (!!!) dollárba kerülő termék nem volt teljesen ismeretlen előttünk.

Xiaomi QiCycle R1
Xiaomi QiCycle R1 [+]

Élőben viszont megdöbbentően jól néz ki, és nem csak vérbeli versenygépeket idéz, hanem az is: a Mitsubishinél gyártott karbonvázas produktum mindössze 7 kilogramm szőröstül-bőröstül. Ebbe beleértendő a Shimano Ultegra Di2 elektromos váltók és a működtetéséhez szükséges akkumulátor, ami még egy pár olyan szenzort is ellát energiával, melynek adatait a Mi Fit és Qi-Cloud alkalmazásba utána Bluetooth interfészen keresztül feltölthetünk későbbi elemzéshez.

Mi Drone Mi Drone
Mi Drone [+]

Szintén nem ismeretlen a Mi Drone kvadkopter sem, mely már egy szűk fél éve a piacon van, írtunk róla a megjelenéskor.

Mi 360 Webcam Mi 360 Webcam
Xiaomi MiJia 360° Home Camera (Mi 360 Webcam) [+]

Okosotthonban is otthonosan mozog a gyártó egy ideje, és meglehetősen sok termékük van. Ezeket nem fotóztuk le mind, de egy párat azért összeszedtünk. Az 58 dollárt kóstáló Xiaomi MiJia 360° egy közel 360 fokban forgatható IP biztonsági- és webkamera, melyet alkalmazásból lehet vezérelni, és olyan funkciókat tud a Full HD képrögzítésen felül, mint a kétirányú hang és a hangfelismerés, az éjszakai üzemmód, vagy a mozgásérzékelés.

Mi Smart Power Strip Mi Smart Power Strip
Mi Smart Power Strip [+]

Okoskonnektorból Dunát lehet rekeszteni, de a Xiaomi ebben is benne van: a Wi-Fi kapcsolaton keresztül, okostelefonról vezérelhető aljzatok ki-bekapcsolhatóak, akár időzítve vagy visszaszámlálóval.

Mi Smart Power Plug
Mi Smart Power Plug [+]

Nem hiányzott a népszerű Mi Box sorozat sem, az alap Mi Box mellett a Pro (Mi Box 3 Enhanced Edition néven is ismert) és a Chromecasthoz hasonló tudású, de közvetlenül a konnektorba dugható és HDMI kábellel illeszthető Mini volt látható. Ezek már piacon vannak jó ideje, beszerezhetők külföldi webshopokból.

Mi Box, Mi Box Pro, Mi Box Mini Mi Box, Mi Box Pro, Mi Box Mini Mi Box, Mi Box Pro, Mi Box Mini
Mi Box, Mi Box Pro, Mi Box Mini [+]

Úgy tűnik, a hálózati eszközök piacát is kezdi behálózni a Xiaomi, noha egy ideje már ott vannak a routerek között, de Mi Router 3 például már a harmadik generációnál jár, és a komolyabb gépek is feltűntek mellette.

Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3
Mi Router Pro, Mi Router HD, Mi Router 3 [+]

Természetesen alapvető a Xiaomi esetében, hogy mindegyik eszköz konfigurálható legyen mobil eszközről, így a teljes felhozatal eleget tesz ennek. Így a 110 dollárba kerülő, fémházas (!) Mi Router Pro is, ami egy kétsávos IEEE 802.11ac szabványú, 2600 Mbps kombinált sávszélességet biztosító, MU-MIMO támogatással rendelkező útválasztó. A kornak megfelelően van a hátulján USB 3.0-s port, mely adattárolókat fogad, viszont egy apró hátránya is akad, méghozzá az, hogy csak 3 darab LAN portja van a WAN port mellett, de ezek legalább mind Gigabit Ethernet szabványúak. Hasonló tudással rendelkezik a Mi Router HD, viszont 200 dollárba kerül, a többletért cserébe ugyanakkor beépíthető egy merevlemez (8 TB-ig).

Mi Powerline Adapter, Mi Wi-Fi Repeater Mi Powerline Adapter, Mi Wi-Fi Repeater Mi Powerline Adapter, Mi Wi-Fi Repeater
Mi Powerline Adapter, Mi Wi-Fi Repeater 2 [+]

Mindössze 10 dollárba kerül az apró, 300 Mbps átvitelre képes Mi Wi-Fi Repeater 2, ami egy érdekes eszköz, ugyanis a tápellátása USB-n keresztül történik, így akár egy akkupakkról is képes működni, vagy rádugható egy USB aljzattal rendelkező fali tápegységre. Kényelmi funkció, hogy amennyiben rendelkezünk Mi routerrel, annak USB portjára dugva automatikusan konfigurálja magát. Sőt, a Xiaominak Powerline adaptere is van, a végponton Wi-Fis klienssel, mindehhez 40 dollárért lehet hozzájutni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés