Hirdetés

Megdöbbentő repülő kamerát tervezett a Japán Védelmi Minisztérium

Hirdetés

A Japán Védelmi Minisztérium kutatócsoportja olyan repülő keretet, ketrecet fejlesztett ki fényképezőgépekhez, illetve videokamerákhoz, ami képes a repülőgépek és a helikopterek repülésének legjobb tulajdonságait ötvözni.

A  legjobb az egész mókában, hogy a kis készülék a kereskedelemben kapható elemekből lett megépítve, így tehát költséghatékony lehet a sorozatgyártása is. A prototípus csupán 1400 dollárnyi alkatrészt hord magában. A kis eszköz 350 grammot nyom, átmérője 42 cm és képes akár 60 km/órás repülési sebesség elérésére.

Alakjának és repülési tulajdonságainak köszönhetően bárhol fel és le is tud szállni. Lebegését 3 giroszenzor stabilizálja, ezért ha neki is ütközne valaminek, nem zuhanna le, hanem képes lenne tartani magasságát és oldalirányú pozícióját. De ez nem minden: a masina képes arra, hogy ne csak repülve, hanem a földön gurulva is végezze dolgát! Remélhetőleg szabad kereskedelmi forgalomba is kerül majd ez a „gömb alakú repülő ketrec”, mert valószínűleg rengeteg fotós és videós vetné rá magát szinte azonnal - az alkalmazási területek szinte végtelenek. És íme egy videó a működéséről:

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés