Hirdetés

Még nagyobb kijelző az NEC-től

Hirdetés

Az NEC egy újabb szélesvásznú monitort mutatott be: a MultiSync LCD2690WUXi némileg szokatlan, 25,5 hüvelykes képátlóval rendelkezik. A H-IPS paneles, 1920x1200 pixel felbontású óriás színtartománya 91 százalékban fedi az NTSC szabvány által meghatározottat, ezenkívül a gyártó profi megoldásainál megszokott funkciók és finomhangolási lehetőségek szolgálják a jó minőségű megjelenítést. A monitor belső vezérlője mindhárom fő színcsatorna (vörös, zöld, kék) gamma értékét 12 bites pontossággal kezeli, a felhasználói oldalról pedig nemcsak ezek, hanem a sárga, magenta, cián összetevők is külön állíthatók. Egy szenzor jóvoltából a környezet fényviszonyainak változásaihoz igazodhat a kijelző, és az épp megjelenített képtartalmat is figyelembe veszi a fényerő korrigálásakor.

Az LCD2690WUXi fényereje 400 cd/m2, kontrasztaránya 800:1, betekintési szögei (10:1 kontrasztnál) mindkét tengelyen 178 fokosak. Válaszidejére ellentmondó információkat kaptunk: míg a gyártó japán weboldala 16 ms tipikus, illetve 8 ms szürkeárnyalatos reakcióidőt tüntet fel, addig más (hivatalos) források 12, illetve 6,5 ms-os értékekről tájékoztatnak. A monitor egy-egy DVI-I, DVI-D és D-Sub csatlakozót kapott.

Az új modell forgalmazását Japánban januárban kezdik meg, nem kizárt azonban, hogy kontinensünkön már hamarabb megjelenik, ugyanis sok európai kereskedőnél már most előrendelhető, nagyjából az 1220 és 1450 euró közötti ártartományban.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés