64 bites rendszerchippel készül a Marvell is

Hirdetés

A Marvell sem maradt ki az MWC-n végigsöpört őrületből, így bemutattak egy Armada PXA 1928 jelzésű rendszerchipet, mely természetesen 64 bites ARMv8 processzormagokat használ, ahogy azt a piac elvárja a jövőben.

A készülő SoC négy darab ARM Cortex-A53-as processzormagot használ, melyek 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek. Ezt egészíti ki a Vivante GC5000-es típusjelzésű IGP, ami támogatja az OpenGL ES 3.0-t, illetve az OpenCL 1.2-t és a Renderscript felületet. Ez a hardver kevésbé ismert megoldás, de technikailag igen modernnek tekinthető.

A fentiek mellett a lapkában lesz még integrált 4G/LTE modem, ami mellett minden igényt kielégítő hálózati támogatás található, de nem marad le az NFC és a Bluetooth 4.0-s vezérlő sem, a rendszerchipek megszokott alapfunkcióiról nem is beszélve. A Marvell szokás szerint sok termékével célozza meg a beágyazott rendszerek piacát, így fejlett biztonsági funkciókra is lehet számítani az Armada PXA 1928-tól. Opcionálisan igényelhető a SoC mellé az Avastar 88W8887-es IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezélő is.

A Marvell Armada PXA 1928 mintáinak szállítása márciusban kezdődik meg. A vállalat Linuxhoz és Androidhoz kínál majd támogatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés