Logitech: zenehallgatás hálózaton át

Az idei CES kiállításon nagy hangsúlyt kaptak a hálózati csatlakozásra képes médiaszerverek és -lejátszók. Ezek soraiba illeszkedik a Logitech által bejelentett Squeezebox Duet rendszer is, mely zenehallgatásra ad lehetőséget akár a számítógépen tárolt gyűjteményre, akár internetes adókra támaszkodva.

A vevőegység Fast Ethernet porton vagy 802.11b/g Wi-Fi interfészen keresztül fogadja a lejátszani kívánt hanganyagokat, melyeket vagy optikai, illetve koaxiális SPDIF kimenetein, vagy – egy 24 bites Wolfson digitális/analóg átalakító közbeiktatásával – sztereó RCA csatlakozóin át továbbít az erősítő felé. A távirányító egy 6 cm-es színes kijelzővel rendelkezik, ennek segítségével tallózhatunk saját médiatárunkban, melyhez a SqueezeCenter szoftver teremt hozzáférést, ezenkívül – regisztráció után – a SqueezeNetwork rendszerben közvetlenül elérhetünk számtalan internetes rádióállomást és előfizetéses szolgáltatást, amihez nincs szükség a PC működtetésére sem.

A lakásban több Squeezebox vevőegység telepíthető, melyek közvetíthetnek eltérő zenét, de szinkronizálhatók is egymással. A különböző egységek falakon keresztül is irányíthatók ugyanazzal a Squeezebox Controllerrel, amely egyébként ugyancsak alkalmas a Transporter nevű lejátszó vezérlésére. A Squeezebox Duet MP3, AAC, WMA, OGG, FLAC, WAV, WMA Lossless és Apple Lossless formátumokat tud lejátszani. A távirányító előadók, albumok, stílusok, listák és más kategóriák szerinti keresgélésre ad módot, kijelzőjén lemezborító vagy egyéni háttérkép is megjeleníthető.

A Squeezebox Duet szett javasolt ára 400 euró, a távirányítóhoz külön 300 euróért lehet majd hozzájutni, míg egy vevőegység ára 150 euró lesz. Az új termékek január folyamán Európában is megjelennek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés