Philips hangrendszer hálózati funkciókkal

A Philips bemutatta hálózatba köthető hangrendszereinek új generációját. A Streamium Wireless Music Center egy 80 GB-os merevlemezzel rendelkezik, továbbá képes CD-k és az USB portjára csatlakoztatott külső tárolóegységek hanganyagának lejátszására. Rádióadásokat akár FM vevőjével, akár az internetről képes befogni. Az MP3, WMA és WAV formátumokat ismeri; a zeneszámok között több szempont alapján lehet válogatni, a kezelésben kis megjelenítő és – ugyancsak kijelzővel ellátott – távirányító segíti a felhasználót.

A médiaközpont legfeljebb öt Streamium Wireless Music Station kliens számára sugározhat zenét vezetékes vagy vezeték nélküli (802.11g) hálózaton keresztül. A felhasználók választhatnak, hogy a különböző helyiségekben megegyező vagy eltérő számokat kívánnak hallgatni, illetve a „Music follows me” funkció segítségével egy zenefolyam más helyiségbe is átirányítható. A Music Station nem tartalmaz merevlemezt és CD-olvasót, de ugyanúgy alkalmas internetes és FM rádió vételére, és kezeli az USB-s tárolókat is. Erre az egységre is színes kijelző került, a távirányító viszont már egy egyszerűbb darab.

A speciális funkcióktól eltekintve a kétféle Streamium készülék nincs feltétlenül egymásra utalva; mivel UPnP-kompatibilisek, így a PC-n kívül hálózati médialejátszókkal, médiaszerverekkel, játékkonzolokkal is együttműködhetnek. A zenét mindkettő saját hangszóróin szólaltatja meg (a Music Center 80, a Music Station 30 watt összteljesítményű), emellett analóg ki- és bemenetekkel rendelkeznek. A Philips új Streamium audioeszközei márciusban kerülnek piacra, a Wireless Music Centert és egy klienst tartalmazó csomag (WACS7500) ajánlott ára 1000 euró, minden további Wireless Music Station (WAS7500) 300 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés