Hajtogatható androidos notebookkal nyomulna a Lenovo

A Lenovo meglehetősen csendben dobta volna piacra legújabb, hajtogatható kijelzővel szerelt 10,1"-es notebookját, mely az IdeaPad A10 jelzést viseli, ha szemfüles újságírók nem szúrják ki az internetre feltöltött, erre a típusra vonatkozó hardveres karbantartási dokumentumot és kezelési útmutatót, melyekből szinte minden kiderül. Ráadásul a gép megjelenését akár vehetjük készpénznek is, hiszen az olyan német webshopok listájába is bekerült a masina, mint az Amazon és Voelkner.


[+]

Az A10 érdekessége a kijelzőméretén felül, hogy nem a klasszikus PC-s hardvert kapott, hanem ARM-os alapokra épül. Az 1,6 GHz-es Rockchip RK3188 SoC nem ismeretlen a tabletek világából, ami mellé 1 vagy legfeljebb 2 GB DDR3 RAM kerülhet, az adattárolást pedig 16 vagy 32 GB-os eMMC tárhelyre bízzák. A billentyűzet és touchpad alapfelszereltség, ahogy egy jó notebookhoz illik, de a kiforgathatóság (ami sajnos nem 360 fokot jelent) miatt a tízujjas érintésérzékeny kijelző sem marad el, ami ezúttal 1280x720 pixel megjelenítésére képes.


[+]

Ezek után pedig az sem meglepő, hogy az operációs rendszer sem a megszokott ablakos, hanem az Android 4.2-es verziója lesz. A Lenovo nem elsőként próbál a Google mobilra és tabletekre kiadott operációs rendszere köré notebookot faragni (noha a hajtogatható kijelzővel kétségkívül megelőztek mindenkit), de ez inkább előny, mint hátrány, hiszen a korábbi fejlesztések éppen azon buktak el, hogy az Android akkoriban még nem állt készen ilyen típusú használatra, ezzel szemben a 4.2-es verzió már meglehetősen kiforrott.


[+]

Természetesen az A10 nem marad adós Wi-Fi és Bluetooth adapterrel, továbbá kap sztereó hangszórót, webkamerát (0,3 megapixeles), HDMI kimenetet, két USB 2.0-s és egy micro USB portot, microSD kártyaolvasót és 3,5 mm-es kombó jack csatlakozót. A tápellátás a kétcellás, 22,6 Wh-s lítiumpolimer akkumulátor feladata lesz, de hogy ez hivatalosan mennyit fog kibírni egyetlen töltéssel, arról egyelőre nincs adat.


[+]

A Lenovo IdeaPad A10 fekete színben érkezik a felsorolt webshopok tanúsága szerint 249 eurós kezdőáron (1 GB RAM, 16 GB tárhely).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés