Leadtek GeForce3 - új revízió?

Biztos mindannyian emlékeztek rá, hogy többször is megnyúztuk ezt a kártyát. Az akkor tesztelt kártya azóta elhagyta szerkesztőségünket, viszont nemrég a Kelly-Tech jóvoltából ismét egy Leadtek GeForce3 vendégeskedett tesztlaborunkban. Épp ezért már-már unott pofával (meg ne kövezzetek... :D) raktuk be a gépbe, installáltuk fel a 12.41-es Detonator drivereket és állítottuk be a TV kimenetet.

Ekkor azonban - a driver beállításokban bolyongva - feltűnt egy érdekes dolog: a kártya a hivatalos 200/460MHz-es mag/memória sebesség helyett alapból 220/500MHz-et állított be magának, azaz 10 százalékkal magasabb órajelen üzemelt, a referencia nVidia driverekkel. A Leadtek tehát a kártya BIOS-ában írta felül az alapértékeket, legnagyobb örömünkre.

A lépés persze direkt korrelációban áll(hat) a termelés növekedésével együtt "jelentkező" jobb kihozatallal. Ezen felbuzdulva rögtön tovább is húztuk szerencsétlen kártyát, egészen 250/540MHz-ig, ahol még teljesen stabilan működött. Úgy tűnik tehát, nem feltétlen lesz szüksége a felhasználóknak a GeForce3 Pro-ra...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés