Hirdetés

2018. szeptember 23., vasárnap

Büdös lábat szagolgat a robotkutya, majd halottnak tetteti magát

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A japánoknak újfent sikerült meglepniük a világot!

Japánban vannak hagyományai a robotkutyáknak, elég, ha csak a Sony Aibo nevű, azóta már visszavonultatott ebére gondolunk, a Next Technology pedig most még egyet lépett az evolúciós létrán.


[+]

A Hana-chan névre hallgató jószág első pillantásra egy egészen aranyos blökinek tűnik, amely a rokonaihoz hasonlóan nyüszög, illetve mozgatja a fejét, lábát. Az "orrába" azonban rengeteg szenzort építettek, illetve egy olyan elemző rendszert, amely az ezekből kapott adatokat megvizsgálja és kiértékeli. Ha pedig büdösnek véli a végeredményt, akkor azt finoman jelzi, mégpedig azzal, hogy az oldalára fordul és halottnak tetteti magát, illetve egy kevés légfrissítőt spriccel ki.

Állítólag elsősorban a lábhoz fejlesztették ki, mivel a japánoknál egy lakásba belépve minden esetben illik levenni a cipőt (ez egyébként sokszor Magyarországon is így van), és emiatt előfordulhatnak kellemetlen szituációk. A kis szagmester a tervek szerint jövő év elején kerülhet a boltokba, 900 dolláros, azaz mintegy 230 000 forintos áron, aminél mindenképp olcsóbb megoldásnak tűnik a rendszeres mosakodás, illetve a tiszta zokni használata.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.