Könnyed noteszgép a Delltől

A Dell új noteszgépet dobott piacra; a Latitude X1 nevet viselő notesz 12,1 hüvelykes, 1280x768 pixel felbontású, széles kijelzővel rendelkezik, tömege pedig csupán 1,14 kilogramm. A hordozhatóság érdekében az X1 egy kis (max. 0,94 voltos) tápfeszültségen üzemelő, 1,1 GHz-es Pentium M ULV 733 processzort kapott, északi hídja pedig a 915GM-hez hasonlóan integrált GMA900 grafikus magot tartalmazó, ám annál kisebb méretű és szerényebb fogyasztású 915GMS.

A chipsetre gyárilag egy 256 MB-os DDR2-400 memóriamodul kapcsolódik – ennek foglalatát csak a szakszervizben tudják megközelíteni, ám a notesz rendelkezik egy másik, a felhasználó által is hozzáférhető SO-DIMM aljzattal is, melynek révén további 1 GB memóriával bővíthető a rendszer. Az adatok tartós tárolásáról egy 30 vagy 60 GB kapacitású merevlemez gondoskodik, optikai meghajtót nem meglepő módon nem találunk a kis noteszben, ám természetesen akár USB 2.0, akár Firewire portra köthető külső eszközökkel bővíthető.

A kommunikációt modem, Gigabit Ethernet interfész, Intel PRO/Wireless 2200 WLAN-vezérlő (802.11b/g), valamint Bluetooth modul biztosítja; ezeken kívül VGA-kimenet, SD és CF tárolókat kezelő kártyaolvasó és audiocsatlakozók állnak rendelkezésre. Az X1 mérete 286 x 197 x 25 mm, így különösen alkalmas akár mindennapos hurcolászáshoz is – hogy a kijelző eközben se sérüljön meg, fedlapját a szokásosnál jobban megerősítették.

A Dell új notebookja Windows XP Home vagy Professional operációs rendszerrel vásárolható meg; elsősorban üzleti felhasználók számára lehet érdekes a beépített TPM chip. A Latitude X1 kezdőára az Egyesült Államokban 1704 dollár.

Frissítve: A Dell új információink szerint Európában sem késlekedik piacra dobni az X1-et. 512 MB memóriával, 60 GB-os merevlemezzel, külső DVD+/-R(W) íróval és Windows XP operációs rendszerrel ellátott változata 1499 euróba fog kerülni, de természetesen ettől eltérő konfigurációk is megrendelhetők lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés