Hirdetés

Kompatibilitási problémát orvosol a Maxtor

Rosszul vagy egyáltalán nem detektált merevlemez, a legkülönfélébb működési problémák, legrosszabb esetben adatvesztés lehetett mindeddig az eredménye annak, ha valaki a Maxtor újabb sorozatú, Serial ATA II interfésszel ellátott HDD-it csatlakoztatta nForce4 lapkakészlettel ellátott alaplapjához. A tavaly november óta ismert kompatibilitási problémára mindeddig csak átmeneti gyógyír létezett: a maximálisan elérhető sávszélesség manuális korlátozása.

Az amerikai vállalat a napokban tette közzé terméktámogatási oldalán, hogy mostantól egy új alapprogram (firmware) segítségével is kijavítható ez a hiba; az érintett DiamondMax 10 és 11, MaxLine III és MaxLine 500 Pro modelleket a felhasználó saját maga frissítheti, miután kapcsolatba lépett a cég ügyintézőivel, akik a merevlemez adatainak (sorozatszám, vonalkód) regisztrálása után kérésre elküldik a vevőnek a javított szoftvert.

A firmware-frissítés bizonyos komponensek (jellemzően optikai egységek) esetében bevett gyakorlatnak számít, ám merevlemezeknél – többnyire az adatok védelme érdekében – csak a legritkább esetben nyújtanak szoftveres javítást a gyártók. A házilag elvégzett firmware-égetés mindenképpen hordoz magában némi kockázatot, mindemellett sok esetben nem tisztázott, hogy a félresikerült műveletből eredő károkat illetően kinek kell vállalnia a felelősséget. A bizonytalan felhasználóknak éppen ezért ajánlott felkeresni a Maxtor hivatalos szervizképviseletét, ahol szakemberek ingyen elvégzik a frissítési procedúrát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés