Kivégezte a Windows 10-ben a registry biztonsági mentését a Microsoft

A korábbi funkció a 1803-as verziótól nem él, és a vállalat nem szólt róla, ami meglepetéseket okozhatott.

A Microsoft nemrég közzétett egy bejegyzést, amelyben reagálnak egy felhasználók által hibának vélt jelenségre, hogy az valójában nem hiba. A Windows 10 esetében az ügyfelek egy csoportja azt vette észre, hogy a RegBack könyvtár elméletileg a registry biztonsági mentéseit tartalmazó állományai ugyan léteznek, de üresek. A Microsoft szerint ez azért van, mert a 1803-as Windows 10 verziótól kezdve kikapcsolták a registry biztonsági mentését, ugyanis ezzel tárhelyet lehet megspórolni. Ettől persze még menthető egy számítógép állapota, de csakis a rendszer-visszaállítás segítségével, amelynél a létrehozott visszaállítási pontok nyilván a registry-t is helyrehozzák, ha ott volt a hiba.

A fentiek azért fontosak, mert igen sok olyan program van, amelyek valamilyen céllal a registry módosítására fókuszálnak, és ezek általában azzal kezdik a munkát, hogy előbb létrehoznak egy biztonsági mentést. Igen ám, de 1803-as Windows 10-től kezdve ezt hiába teszik meg, az eredmény egy olyan fájl lesz, amiben nem lesz semmilyen információ, tehát ha valami olyan dolgot törölnek a registry-ből, amit nem lett volna szabad, akkor az nem kevés galibát tud okozni.


[+]

A Microsoft az alapértelmezett működésen nem fog változtatni, ugyanakkor a fenti képen látható, hogy hol lehet újra engedélyezni a korábbi működést.


[+]

A fenti módosítással futni fog egy folyamat, amely minden újraindításkor menti a registry tartalmát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés