Kiszakítja a játékból a Viveport a HTC Vive-ot

Az új lehetőségek az általánosabb felhasználást, illetve szórakozást erősítik majd.

Hirdetés

A HTC az idei VRLA-n bejelentette, hogy a játékok mellett megcélozzák a virtuális valóság általánosabb felhasználását, ezen belül is a tartalomfogyasztás egyszerűbbé tételét. Maga a HTC Vive eleve alkalmas a 360 fokos panoráma képek, illetve videók megjelenítésére, de jelen formában igen korlátozottak a vezérlési lehetőségek, vagyis a felhasználó nem igazán tud a virtuális valóságon belül maradni. Az Viveport Hub ezt a problémát próbálja leküzdeni, ugyanis minden olyan fontos tartalmat, amely esetlegesen szükséges lehet, ki lehet majd választani egy virtuális valósághoz igazított felületen keresztül.


[+]

A Viveport Hub lényegében egy szoftveres platform lesz, amelyen belül a felhasználó elérheti a szórakozás különféle formáit, legyen az 360 fokos panoráma képek, vagy videók nézése, közösségi tevékenységek keresése, hírek olvasása, sportközvetítések megtekintése, vagy egyéb más tartalom.

A Viveport Hubbal frissülni fog a Vive Home alkalmazás is, de erről a HTC még nem nyilatkozott részletesen. Az viszont biztos, hogy a bétateszt már megkezdődött, a tényleges start pedig ősszel lehetséges. Lényegében a Viveport a Valve Steam platformja mellett a HTC másik nagy tartalomterjesztő rendszerévé válik, csak éppen elsődlegesen nem a játékokra koncentrálva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés