Kínpadon az AMD Phenom II Black Edition TWKR 42

A nemrég felbukkant AMD Phenom II Black Edition TWKR 42 processzorokról a tegnapi nappal lehullt a lepel, amit több hardveroldalon megjelent teszt is bizonyít. Az eddig ismeretlen specifikációk is nyilvánossá váltak, csak úgy, mint a TWKR 42 jelölés jelentése is. A 42-es szám arra utal, hogy a processzorban négy mag található, amelyek 2 GHz-es alapórajellel rendelkeznek, a TWKR rövidítés – ahogyan azt eddig is sejteni lehet – a Tweaker szó sajátos rövidítése. Az egyedi processzorokról az is kiderült, hogy meglehetősen kevés felel meg a követelményeknek, kevesebb mint 100 darab van belőlük.

Forrás: Hothardware
Forrás: Hothardware

Az is kiderült, hogy ezek a gyárban válogatott Phenom II processzorok sosem fognak boltba kerülni, kizárólag az AMD bocsátja azokat az általuk kiválasztott tuningmesterek rendelkezésére. Számukra alapkövetelmény, hogy legyen elegendő tapasztalatuk a folyékony nitrogénnel való munkával kapcsolatban, mivel ezek a processzorok csak extrém hideg körülmények között képesek kiadni magukból a maximumot.

Leginkább akkor érzik jól magukat, ha folyékony héliummal hűtik őket, viszont ezt eddig csak az AMD szponzorálta rendezvényeken lehetett látni, mivel meglehetősen drága mulatságról van szó a hélium sajátos tulajdonságai miatt. Tárolásához speciális edényt kell használni, ráadásul a folyékonyból légneművé való átalakulás is olyan gyorsan megy végbe, hogy nagy mennyiséget kell az egyébként is drága gázból biztosítani. A fenti videó az AMD austini központjában készült még májusban, ahol a nevesebb tuningmesterek közül K|ngp|n, Chew* és Gomeler ismerkedhetett meg a Black Edition TWKR 42 processzorokkal, és több világrekordot is beállítottak a segítségükkel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés