Kezdhet félni az LG? Támadnak a kínai OLED tévét gyártó cégek!

A Skyworth bővíti az összeszerelői kapacitását, a Boe és a ChinaStar pedig jövőre bedüffenti a panelgyártást. Állítólag.

Az OLED Szövetség közleménye szerint tavaly a kínai Skyworth volt az OLED tévépiac negyedik legnagyobb szereplője, 3,2 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat a jelek szerint szeretne az LG, a Sony és a Panasonic nyomába érni, hiszen a cég bejelentette, hogy jelentősen bővíti a közeljövőben összeszerelő üzemét. A 73 millió dolláros, azaz mintegy, 20,3 milliárd forintos beruházás eredményeként a jövőben a jelenlegi 300 000 darabról 1 000 000 darabra nő a gyártási kapacitás.

Skyworth OLED tv
Skyworth OLED tv [+]

Erre szükség is lehet, hiszen az OLED Szövetség azt is elárulta, hogy információ vannak arról, hogy két nagy cég is megkezdi jövőre az OLED panelek gyártását. Egészen pontosan a BOE és a ChinaStar nevű érintettekről van szó, amelyek így versenyre kényszeríthetik a nagyméretű OLED kijelzők szegmensének egyeduralkodóját, az LG-t. Persze azért még érdemes kivárni a dolgok végét, az elmúlt években már ugyanis többször hallhattunk ilyesmit, és még eddig a trónfosztás közelébe sem jutottunk el.

Előzmények

Hirdetés