Kínában készülnek a Transmeta Linux PC-i

A Chinese 2000 Holdings (C2000H) a szerződés értelmében Linux-alapú eszközöket, főként PC-ket, notebookokat és Set-Top Boxokat fog gyártani a Transmeta számára. A Transmeta ettől az üzlettől azt reméli, hogy megerősítheti ázsiai és csendes-óceáni jelenlétét.

A C2000H által elkészített termékek a Midori-Linux-ot, a Transmeta saját Linux-disztribúcióját fogják futtatni, amelyet a vállalat kifejezetten a hordozható eszközökre optimalizált. Elsősorban Kínát, Macao-t és Tajvant célozza meg új készülékeivel a C2000H és a Transmeta.

Kínában egyébként meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a Linux. Mivel a forráskódja szabadon felhasználható, nem kötődik egyik amerikai konszernhez sem, márpedig ez ott komoly érv. Nem csoda, hogy már gőzerővel folyik a Red Flag nevű kínai Linux-disztribúció fejlesztése is, amelyet a kínai kormány is támogat. A Hewlett-Packard nemrégiben Thaiföldön óriási sikereket ért el egy Linux-alapú "nép-notebookon". A Transmeta számára tehát kecsegtető a helyzet, csupán az a kérdés, hogy a gyártó tud-e élni vele?

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés