Hirdetés

Két új monitorral jelentkezik az Eizo

Július folyamán két új Eizo LCD-monitor kerülhet az üzletek polcaira. A 17 hüvelyk képátlójú FlexScan M1700-at elsősorban irodai felhasználásra szánják. Az 1280x1024 pixel felbontású panel 300 cd/m2 fényerőt, 700:1 kontrasztarányt és 170°/155°-os (5:1) betekintési szögeket biztosít, tipikus reakcióideje 8 ms. A kijelző analóg (D-Sub) és digitális (DVI) jelbemenetekkel egyaránt rendelkezik, s kávájában két kis hangszóró is megtalálható.

Hirdetés

Az Eizótól megszokott módon a képi paraméterek pontosan az egyéni igényekhez szabhatók, de lehetőség van egyetlen gombnyomással is választani öt előre eltárolt séma (szöveg, kép, videó, egyéni és sRGB) közül. A fényerőstabilizációs funkció a környezeti változásokat is figyelembe véve tartja állandó szinten a színek megjelenítését alapvetően befolyásoló fényességet. A gyártó a panelre és a háttérvilágításra három, magára a készülékre öt év garanciát vállal.

A FlexScan S1910-et nemcsak játékhoz, videózáshoz, hanem mozgásábrázolást igénylő műszaki tervezési feladatokhoz is ajánlja az Eizo. A monitort ellátják az Overdrive technológiával, amely a képváltások elemzése alapján kiszámolja a következő pillanatban legvalószínűbb árnyalatot, s egy feszültségfröccsel gyorsítja a folyadékkristályok megfelelő irányba rendeződését. Az xVA panel kombinált (fekete-fehér-fekete) képváltásainak idejét ezzel 16 ms-ra, míg a szürkeárnyalatok közötti váltást átlagosan 12 ms-ra lehet gyorsítani.

A kijelző mindehhez kitűnő, vízszintesen és függőlegesen is 178°-os (10:1) betekintési szöggel szolgál, miközben maximális kontrasztaránya 1000:1, fényereje 250 cd/m2. A 19 colos monitor felbontása 1280x1024 pixel. A készülék DVI és D-Sub bemenettel bír, képének jellemzői pedig éppoly precízen szabályozhatók, mint a fentebb bemutatott modell esetében.

Az S1910 kétféle talapzattal lesz kapható; a standard állvány a panel döntését, illetve elfordítását 30 és 70 fokban teszi lehetővé, míg a magasság 10 cm-rel módosítható. Az S1910-AS jelzést viselő modell az ArcSwing 2 nevű talapzaton áll, amely 65 fokos billentést, 172 fokos elforgatást és 4 mm-rel tágabb magasságállítást biztosít. A portré üzemmódban való használatot csak az első állvány támogatja. A garancia időtartama a panelre és a háttérvilágításra ez esetben is három, a készülékre öt év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés