Hirdetés

Kékfogú egér

A Bluetooth technológiát használó egereknek több előnyük is van a hagyományos vezetéknélküli rágcsálókkal szemben. Így például a bevitt adatokat tudják titkosítani, akár 10 méter is lehet a hatótávolságuk és nem érzékenyek a szomszédságukban lévő egerek "zavaró sugárzására".

A Belkin Bluetooth Wireless Optical Mouse nevű eszköz jobbkezeseknek készült, négy gombja és egy görgője van; jár hozzá egy USB-s adapter is. A termék a Human-Interface-Device-Profil (HID) nevű Bluetooth-szabványt használja működés közben.


Forrás: www.heise.de

A mellékelt adapter működik Windows 98SE, Millennium, 2000, XP, valamint 10.2.6-os verziójú Mac OS X operációs rendszerek alatt. A Widcomm szoftver segítségével böngészhetünk az interneten, faxolhatunk, nyomtathatunk. A Widcomm 1.3-as verziója még nem, ám az 1.4-es változata elvileg már támogatja a HID-et. Az egeret és az adaptert tartalmazó szett az Egyesült Államokban októbertől lesz kapható 80 dollárért. Európában várhatóan 2004 februárjától lesz elérhető a Belkin Bluetooth Wireless Optical Mouse.

Előzmények

Hirdetés