Hirdetés

Jövőre érkeznek a Microsoft-karórák

Többszöri halasztást követően végül januárban jelennek meg a Microsoft SPOT (Smart Personal Objects Technology) technológiát használó karórák. A tavaly bejelentett különleges órák a januári Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításon mutatkoznak be.

A SPOT lényege, hogy a Microsoft operációs rendszerét futtató karórák FM hullámhosszon keresztül sugárzott információkat és híreket képesek megjeleníteni, így például az időjárásról, a részvényárfolyamokról és sporteredményekről. Az információkat az MSN Direct Service sugározza majd, előfizetéses rendszerben. A szolgáltatásért, mely kezdetben az Egyesült Államok mintegy száz városában lesz elérhető, havi 9,95 dollárt kell fizetni. A Microsoft tervezi a karórák és a kapcsolódó szolgáltatás európai bevezetését is.

A SPOT technológiát a szoftvervállalat az idei CES-en jelentette be, és a Fossil által gyártott kompatibilis karóráknak már ősszel piacra kellett volna kerülniük. A rádiófrekvenciás vevő fejlesztése azonban a tervezettnél tovább tartott, ezért a termékek lekésték a karácsonyi szezont. A januárban megjelenő órákat a Fossil és Suunto gyártja, áruk 129 és 200 dollár között lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés