Jó a memóriája a Sapphire legújabb tuningos Radeonjának

Az ATI márkájú videokártyák egyik legfőbb forgalmazójaként és gyártójaként ismert Sapphire tegnap bejelentette a maximális teljesítményre vágyó felhasználók számára létrehozott Ultimate Edition család legújabb típusát, a Sapphire Ultimate X1950 Prót. Az újdonság órajeleit a konkurencia Radeon X1950 Pro-alapú megoldásaihoz képest kissé felpiszkálta a gyártó, valamint lecserélte a hűtést is, így a kék színű nyomtatott áramköri kártyára applikált GPU-t, a feszültségszabályozó áramkört és a memóriákat a Zalman termékei hűtik.

A Sapphire Ultimate X1950 Pro GPU-ja a hatékony hűtés ellenére alig gyorsult, a grafikus processzor 580 MHz-en ketyeg, szemben az 575 MHz-es referenciával. A GPU órajelének csekély mértékű növekedését komolyabb tuning kíséri memóriaoldalon: a 256 megabájtnyi GDDR3 memória ezen a kártyán 800 MHz-en (effektíve 1600 MHz-en) jár, lapértesülések szerint azonban ennek a modellnek néhány konkurensével ellentétben nem lesz 512 MB-os változata. A kártyán a referenciamegoldásokhoz hasonlóan két dual-link DVI és egy (HDTV-t is támogató) tévékimenet található, és natívan támogatja a HDCP tartalomvédelmi eljárást is.

A Sapphire Ultimate X1950 Pro jövő héten kerül forgalomba a tengerentúlon, ajánlott fogyasztói ára az Egyesült Államokban 229 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés