Hirdetés

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Az almás fennhatóság alá tartozó Beats egyik fülhallgatójáról van szó.

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági ügyhöz, ez pedig nem véletlen, hiszen a legnépszerűbb IT vállalatról van szó. Most úgy tűnik, valakinek ismét annyira meggyűlt a baja a vállalattal, hogy az ügyet bíróság elé vinné, egészen konkrétan az amerikai Alejandro Vivarról van szó, aki Georgia, Michigan, Montana, Észak-Dakota, Oklahoma, Rhode Island, Dél-Dakota és Virginia állambeli vásárlókkal együtt csoportos keresetet nyújtott be az Apple ellen a 2019-es Powerbeats Pro nem megfelelő működése miatt.

Vivar tervezési hibára gyanakszik, ugyanis az említett TWS fülesek a töltőtokban állítólag könnyedén elmozdulhatnak, ezzel megszakítva a töltést, így hiába hagyja őket a felhasználó akár órákra is a tokban, abban bízva, hogy azokat kivéve élvezheti a gyártó által ígért 9 órás használati időt, abból csak néhány másodpercnyi zenehallgatás lesz, hiszen a beépített telep nem képes elég energiát felvenni. Vivar azzal vádolja az Apple-t, hogy az eszköz piacra dobásakor tudott a problémáról, mégis az említett ígéretet tette az üzemidővel kapcsolatban, ezzel megtévesztve a vásárlókat.


[+]

A probléma egyébként a fülhallgatókat a töltőtokban kiékelve megszűnik, így megoldható a fülesek töltése, de ez persze távol áll a rendeltetésszerű működéstől. A korábbi esetek tapasztalatait ismerve meglepődnénk, ha a keresetből komolyabb kártérítést eredményezne, arra viszont elég lehet, hogy a következő modelleket már eszerint a szempont szerint is teszteljék piacra dobás előtt – ami persze pereskedés nélkül is elvárható lenne egy ekkora cégtől, hibák viszont bármikor előfordulhatnak.

Előzmények

Hirdetés