Ismét felbukkant a Hasselblad-féle MotoMod

Ezúttal render helyett már fényképet is kapunk a kissé vaskos kameramodulról.

Három hete már láthattuk egy kissé homályos renderelt képen az állítólag a Hasselblad által tervezett Moto Z kiegészítőt, ami most újra felbukkant. A Moto Z és Z Force modellekhez használható kiegészítők, vagy hivatalos nevükön MotoModok egyike lehet ez a kamerafeltét, mely a következő példa lehetne egy telefongyártó és egy neves fényképezőgép-gyártó együttműködésének. Míg a Huawei P9 esetében csak a Leicával történt közös tervezésről beszélhetünk, addig a Hasselblad úgy tűnik jóval tovább ment ennél és végre két fényképen is megmutatta magát a hasznos extrákat is kínáló kameramodul.


[+]

Az előzetes információk alapján a 10x-es optikai nagyítás mellett fizikai exponáló gombot és zoom kallantyút, valamint xenon vakut is kínál majd, azonban a képek alapján meglehetősen testes darabról van szó. Korábban a Sony-tól is láthattunk már hasonló elképzelést a QX10 és QX100 formájában, azonban ezeknek a sikere igencsak kérdéses volt, azonban a némileg eltérő koncepció és egy esetlegesen nagyobb szenzor akár sorsdöntő is lehet. Egyes források a héten tartandó IFA 2016-on várják a bejelentést, ami ha megtörténik, mindenképpen beszámolunk róla a helyszínről is.


[+]

Azóta történt

Előzmények

  • Hasselblad modul a Moto Z-hez

    Úgy tűnik, beigazolódik a régóta keringő pletyka, miszerint a Hasselblad nevével fémjelzett kamera modul érkezik a Moto Z-hez.

  • Hasselblad modul a Moto Z-hez

    Úgy tűnik, beigazolódik a régóta keringő pletyka, miszerint a Hasselblad nevével fémjelzett kamera modul érkezik a Moto Z-hez.

  • Zoom kamera a DJI-től

    A Zenmuse Z3 a kínai gyártó első, nem fix gyújtótávolságú optikával szerelt kamerája légifelvételekhez.

Hirdetés