Modernizálódik az Olivetti: írógéptől a tabletig

Hirdetés

Az olaszországi illetékességű Olivetti cég működését több mint 100 éve kezdte meg, és az egyik leghíresebb írógépgyártóként vált ismertté. Időközben persze haladni kellett a korral, így számítógépeket, nyomtatókat és üzleti célokra kialakított gépeket is elkezdtek gyártani, most pedig a kor legmenőbb hardverpiacára is beléptek egy tablettel.

Olivetti OliPad 100 [+]
Olivetti OliPad 100 [+]

A 10,1”-es kijelzővel ellátott OliPad 100 nem igazán tűnik ki a sorból felszereltségével, mondhatni elég átlagos lett. A két darab Cortex-A9-es maggal szerelt NVIDIA Tegra 2 chipje található benne és az Android 2.2-es operációs rendszert rakták rá. A megjelenítő egyébként a szokásos 1024x600-as felbontású érintőpanelt kapta. Van Wi-Fi kártyája, Bluetooth és 3G adaptere is, valamint 1,3 megapixeles webkamerája, SD kártyaolvasója, USB és HDMI kimenete.

Olivetti OliPad 100 [+]
Olivetti OliPad 100 [+]

Saját szoftverboltja (Application Warehouse) lesz, olyan alkalmazásokkal, melyeket maga az Olivetti tervezett üzleti és kormányzati felhasználásra. Az OliPad 100 árusítása a héten kezdődött meg, 400 eurós összegért lehet beszerezni, és opcionálisan dokkoló állomás is rendelhető majd hozzá.

Az OliPad dokkolója [+]
Az OliPad dokkolója [+]

Előzmények

Hirdetés