Hirdetés

Ipari notesz- és táblagépek a HP-tól

A HP a Rugged Notebook nr3600 és a Rugged Tablet PC tr3000 mostani bevezetésével belépett az ipari, katonai célú strapabíró PC-k piacára. A tartós rezgésnek, esőnek, pornak és szélsőséges üzemi hőmérsékletnek is ellenálló mobil gépek azoknak a felhasználóknak kínálnak megoldást, akik gyakran dolgoznak távhozzáféréssel, nagy igénybevétellel járó környezetben.

A nagy teljesítményű és roppant tartós eszközök megfelelnek a strapabíró eszközök katonai szabványának (MIL-STD-810F). Környezeti tűrőképesség (azaz folyadékokkal és szilárd tárgyakkal, pl. esővel és porral szemben nyújtott ellenállás) szempontjából az IP54 kategóriába sorolták őket.

Hirdetés

„A terepen dolgozó műszerészekhez, a közüzemi vállalatok szerelőihez, a rendőrökhöz és a tűzoltókhoz hasonlóan sok szakma képviselőinek van szükségük mindennapi munkájuk során olyan strapabíró eszközökre, amelyek mostoha körülmények között, vezetékes csatlakozás nélkül is megbízhatóan működnek.” – nyilatkozta Ted Clark, a HP Személyi rendszerek divíziójának (PSG) noteszgép-értékesítésért felelős alelnöke.

Ezek a strapabíró notesz- és táblagépek kiváló vezeték nélküli jellemzőkkel rendelkeznek – például nagy teljesítményű, párhuzamos vezeték nélküli WAN, LAN és PAN (azaz távolsági, helyi és személyi hálózati) működésre képesek. Így a mobil felhasználók többféle módszerrel is létesíthetnek hálózati csatlakozást, a három integrált rádió (PAN, WLAN és WAN) egyidejű üzemeltetésével pedig mostoha viszonyok között is zavartalanul folyhat a munka.

 

A mindössze 3,6 kg-os nr3600 sokféle egységet befogadó MultiBay modulhellyel rendelkezik, 12,1 col képátlójú Outdoor Transmissive kijelzője passzív érintőképernyőként is használható. Masszív, tartós jellemzőinek (pl. ütésálló, 2,5 colos, 40 vagy 80 gigabájtos cserélhető merevlemez, magnéziumborítás, IP54 besorolás) köszönhetően könnyen szerelhető gépkocsiba és jól használható bármilyen szabadtéri helyszínen. Ez azt jelenti, hogy a mobil felhasználók közvetlenül a járműben tölthetik fel gépük akkumulátorát és az autó antennája segítségével fokozhatják a jelerősséget. Erős napsütésben az XGA Outdoor Transmissive ColorVue technológia, míg sötétben vagy szélsőséges időjárási viszonyok között a tökéletesen vízálló, foszforeszkáló műanyagból készült, sötétben világító NiteVue klaviatúra vagy háttérvilágítással ellátott billentyűzet segíti a munkát. Az nr3600 a komplett funkcionalitású noteszgépek teljesítményét és jellemzőit biztosítja. Csomagjának tartalma: max. 1,7 GHz-es Intel Pentium 4 processzor, egy gigabájtig bővíthető memória, 32 bites színmegjelenítést és 3D grafikus működést nyújtó ATI Mobility Radeon grafikus vezérlő, beépített csatlakozóhelyek az integrált fax-/modem- és Ethernet-kapcsolat számára, max. három év házra, alkatrészekre és csatlakozókra kiterjedő garancia, Smart 6000 lítiumionos akkumulátor-csomag. A gép vastagsága 6 cm. A "páncélozott" notesz ára 5500-6600 amerikai dollár kiviteltől függően.

 

A gyakorlatilag bármilyen körülmények között használható pehelysúlyú, vezeték nélküli, mobil HP tr3000 táblagép is komoly fizikai igénybevétellel járó környezetekben dolgozó felhasználóknak készült. A nagy teljesítményű eszköz 8,4 col képátlójú Outdoor Transmissive érintőképernyővel, számos biztonsági opcióval és sokféle integrált vezeték nélküli csatlakozási képességgel rendelkezik. Ez a Tablet PC maradéktalanul a felhasználói rendelkezésére bocsátja a táblagépektől elvárt teljesítményt és funkcionalitást. Csomagjának tartalma: kis feszültségszintű (ultra-low-voltage), max. 933 MHz-es mobil Intel PIII processzor, max. 640 megabájt kis feszültségszintű SDRAM-memória, integrált grafikus képességek (3D gyorsítás, hardveres 2D gyorsítás), belső mikrofon és hangszóró, integrált vezeték nélküli képességek, Compact Flash I /II kártyanyílás, beépített csatlakozóhelyek az integrált fax-/modem- és Ethernet-kapcsolat számára, két darab USB 2.0 csatlakozó. Az eszköz súlya mindössze 1,7 kg, vastagsága pedig 4,2 cm. A készülék ára 3500 amerikai dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés