iOS-re is megérkezhet a Netflix Games

A streamingre szakosodott óriás játékszolgáltatása a lehető legegyszerűbb módon tesz eleget az Apple kívánságainak.

A mindeddig filmjeiről és főleg nagy sikerű sorozatairól ismert Netflix néhány napja Netflix Games néven elindította saját, előfizetéses játékszolgáltatását, amelyhez minden előfizető hozzáférhet extra költségek nélkül. Ez egyelőre kizárólag Androidon érhető el, de Mark Gurman, a Bloomberg elemzője szerint ez hamarosan megváltozhat, hiszen a Google platformján működő rendszer elméletileg iOS-en is működhet, hiszen megfelel az Apple követelményeinek.

Az Apple ugye jelenleg tiltja az olyan alkalmazásokat, amiben a vásárlások összege az almások rendszerét megkerülve egyenesen a fejlesztő zsebébe kerülnek, amit ők viszont nem néznek jó szemmel, hiszen így a szolgáltatásokat az Apple sarcával megegyező mértékben növelt összegért kell adniuk, aminek a felhasználók nyilván nem örülnek.


[+]

Az NVIDIA és a Google ezt böngészőalapú alkalmazásokkal kerülte meg, a Netflix azonban állítólag ugyanazt a megoldást választja majd, amit Androidon is, vagyis, hogy a játékok ugyan listázva lesznek a Netflix alkalmazáson belül, de a megnyitást választva a rendszer az App Store-ba dob, ahonnan külön tölthetjük majd le a címeket, ezt követően pedig hagyományos alkalmazásként, vagy a Netflix applikációból is elindíthatjuk azokat. Ez persze nem a legkényelmesebb megoldás a felhasználók számára, de jobb a semminél, felhasználóbarátabb pedig már csak akkor lehetne, ha a szolgáltató játékai nem letöltés után, hanem a felhőből lennének játszhatóak. Az elérhető játékok listája egyébként nem túl hosszú, Androidon jelenleg a Stranger Things: 1984, a Stranger Things 3, a Shooting Hoops, a Card Blast és a Teeter (Up) című alkotások játszhatóak, ez viszont a jövőben biztosan bővülni fog – bár az Apple Arcade szintje egy jó ideig még beláthatatlan távolságra lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés