A Movidius technológiáját integrálja a legújabb RealSense kamera

Az Intel a RealSense Tracking Camera T265-tel komplett csomagot próbál kínálni a piacnak.

Az Intel bejelentette új kameráját, amely a RealSense Tracking Camera T265 nevet viseli, és különlegessége, hogy a korábban felvásárolt Movidius néven ismert cég Myriad 2 VPU-ja dolgozik benne. Ráadásul 6DoF mozgásérzékeléssel működő szerkezetről van szó, vagyis külső érzékelők nélkül is megfelelő lesz a pozíciók meghatározása.

A fejlesztésen két darab halszem optikájú kamera van, amelyek 170 fokos látószöggel rendelkeznek. A beérkező képeket a Myriad 2 VPU külső segítség nélkül képes feldolgozni, vagyis a csatlakoztatott számítógépnek nem kell nagyon erősnek lennie, továbbá a rendszer támogatja az Intel V-SLAM megoldását, ami térképet generál az ismeretlen környezetekről, és ez alapján folyamatosan frissíti az adott eszköz pozícióját. Utóbbi eljárás abból a szempontból lényeges, hogy az Intel az új kameráját a robotokra, illetve a drónokra szánja, és egy ilyen eljárással lehet eléggé pontos az adott szerkezet navigálása a nem ismert területeken belül.

A RealSense Tracking Camera T265 opcionális társa lehet egy D400-as sorozatú RealSense Depth Camera, ami még nagyobb pontosságot tesz lehetővé. Az Intel újdonsága február végétől lesz elérhető, méghozzá 199 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés