Megérkezett az Intel automatikus tuningolója

A Performance Maximizer az újabb asztali Core modellekkel működik, és 20 dollárért még garancia is vásárolható a tuningra.

Az Intel – az ígéretének megfelelően – elérhetővé tette az idei Computex előadásukon bejelentett Performance Maximizer szoftvert, amely lényegében egy automatikus tuningot kínál, azaz megkeresi az adott CPU beállítható maximális órajelét, és a felkínált paramétereket a felhasználók engedélyezhetik.

Hirdetés

A program csak a 9. generációs asztali Core modelleken működik, ezen belül is Core i9-9900K, i9-9900KF, i7-9700K, i7-9700KF, i5-9600K és i5-9600KF jelölésű CPU-kra van szükség. Ami érdekesség, hogy az Intelnél egy speciális Performance Tuning Protection Plan (PTPP) garancia is vásárolható a tuningra, amelyet a gyártók jellemzően úgy értékelnek, hogy nem rendeltetésszerű használat. A Santa Clara-i óriáscég azonban a termék garanciaidején belül egyszer kicseréli az adott processzort, ha az tuning közben bizonyíthatóan a Performance Maximizer szoftver miatt ment tönkre. Ezért cserébe viszont 20 dollárt kérnek.


[+]

A vállalat kiemelte, hogy az egyes azonos modellszámú processzorokra más eredményt adhat majd a Performance Maximizer, ami annak tudható majd be, hogy a gyártás során bizonyos varianciával számolni kell. Amíg tehát két megegyező nevű dobozos termék nagyjából hasonló teljesítményre képes tuning nélkül, addig az automatikus tuning mellett viszonylag nagy is lehet majd az eltérés. Ez persze a tuningban utazók számára nem ismeretlen jelenség, de a Performance Maximizer leginkább a tömegeknek készült, akik nem igazán tudják az órajel emelésének kulisszatitkait, vagy éppen irtóznak a BIOS-ban babrálni, emiatt a cég fontosnak tartotta kiemelni a határok lehetséges különbségeit.

A Performance Maximizer az alábbi oldalon keresztül tölthető le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés