Intel: "kell egy hét.."

(Lennénk havi lap, egy percig se lenne lelkiismeret furdalásunk, mert "ez mind" már csak a következő lapszámba fér be, ilyen a lapzárta, mit lehessen tenni.. De nem vagyunk. Havi lap. Így hát kicsit fáj, amikor néhány nappal le vagyunk maradva, mert az IT szekere, ha napi viszonylatban nem is, nem is olyan sokat, de azért haladgat tisztességgel, és aki nem igyekszik, annak marad a havi menetrendszerinti, helyközi, hellyel-közzel..)

Még épp időben számolunk be arról, hogy a Pentium 4 1.7GHz-es példányai kicsit késni fognak, mert az eredetileg tervezett, április 15-ei megjelenéssel ellentétben, az Intel több mint egy héttel váratja meg a türelmetleneket. Akik persze már jó előre félrerakták azt a 701 dollárt, amit majd egy elegáns mozdulattal a helyi dílernek ajánlanak a CPU-ért cserébe..

Túl sokan azonban vélhetően ők sem lesznek, egyelőre legalábbis, hiszen a P4 teljesítmény-előnye a jóval alacsonyabb órajellel bíró Athlon-okhoz képest (még) egyáltalán nem olyan tetemes. Quake 3 alatt persze dehogynem, de ez a platform túl sokat talán mégsem nyom a latba. Persze latja válogatja..

Mindenesetre a dolgok jelenlegi állása szerint még egy 1.33GHz-es Tbird is odacsap (a szárnyaival..), úgy képletesen, a P4 buksiára koppint, és átlép rajta, vagy inkább túl, egy kicsit.

De más miatt is érdemes érdeklődéssel figyelni április 23-át, hiszen ekkor lesz a hivatalos Pentium 4 Xeon zászlófelvonás, ami szintén nem semmi. Már csak a vadi új, 603 tűs tokozás okán is, mert ez végre egy szép kerek szám..

A P4 frekvencia mutatója tehát 1.7GHz-ig emelkedik ekkor, a Foster-magos szerver procik pedig 1.4/1.5/1.7GHz-es feliratozással debütálnak, és a sima P4-gyel ellentétben már a dual/quad megoldásoktól sem riadnak vissza: két-procis lapokról nemrég mi is többször szóltunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés