Hét mobil vezérlőhíd érkezik az Ivy Bridge APU-khoz

Az Intel tavaszra tervezi az új generációs Ivy Bridge APU-k startját, melyhez nem kevesebb, mint hét darab mobil vezérlőhíd fog felsorakozni. Ez a mennyiség talán már túlzásnak tűnik a megcélzott piacon, de az Intel úgy gondolja, hogy erre szükség van, így el kell fogadni ezt az álláspontot. Szerencsére kiszivárgott egy táblázat, amely részletezi, hogy az egyes termékek miben különböznek egymástól, így egyszerű lesz a vezérlők képességei között eligazodni.

Az érkező lapkák pontos képességeit az alábbi táblázat foglalja össze:

Intel Ivy Bridge APU - mobil vezérlőhidak
Típus QM77
UM77 HM77 HM76 HM75 HM70 QS77
PCI Express 2.0-s portok száma 8
4 8 8 8
4
8
USB 2.0-s / 3.0-s portok száma
10 / 4
6 / 4 10 / 4 8 / 4 12 / -
6 / 2 10 / 4
3 / 6 Gbps-os SATA portok száma 4 / 2 3 / 1 4 / 2 4 / 2 4 / 2 3 / 1 4 / 2
VGA/LVDS interfész
van nincs van van van van van
RAID 0/1/5/10 támogatás van van van nincs nincs nincs van
Smart Response technológia van van van nincs nincs nincs van
Anti-Theft technológia van van van van van nincs van
Active Management 8.0 nincs nincs nincs nincs nincs nincs van
Small Business Advantage
van van van nincs nincs nincs van

Az Intel Rapid Start technológia, a WiDi 3.0, valamint a különböző digitális kijelzők kezelése mindegyik lapka esetében megoldott, így ezeket nem részleteztük a táblázatban. Fontos megjegyezni, hogy a PCI csatolót egyetlen vezérlőhíd sem támogatja, továbbá az Active Management 8.0 és a Small Business Advantage csak a megfelelő, üzleti kategóriás APU-k társaságában működőképes a QS77-es chip esetében.

Természetesen a partnereknek nem kell az összes lehetséges portot kihasználni, mivel mobil vonalon ez eleve nehézkes, így az adott termék paramétereit kell figyelni a vásárlás során. A Thunderbolt interfészt az asztali változathoz hasonlóan egyik vezérlő sem támogatja natívan, így azt a gyártóknak külön lapka formájában kell beépíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

  • Késnek az Intel Ivy Bridge APU-k

    Sean Maloney megerősítette, hogy nyolc-tíz hetes csúszás várható az elemzők által prognosztizált áprilisi megjelenéshez képest.

Előzmények

Hirdetés