Debütált a VIA PT880 chipset

A PT880 az Intel Pentium 4 és Celeron processzorait támogatja. Az új lapka méltó vetélytársa lehet - a DualStream64 kétcsatornás memóriavezérlővel, valamint a chipset és a déli híd közötti 1066 MB/s-os sávszélességet biztosító Ultra V-Link segítségével - az Intel 875P Canterwood és 865PE Springdale chipsetjeinek.


Bővítőhelyként a 8x-os AGP-slot és a hat PCI-sín szolgál. Az összképet az integrált hat- vagy nyolccsatornás VIA Vinyl audiochip, a nyolc USB 2.0-ás port, az integrált modem és a szintén integrált Fast Ethernet LAN teszi teljessé. A maximum négy memóriafoglalatba akár 4 GB DDR266-os, DDR333-as vagy DDR400-as RAM-ot is tehetünk.


Az alábbi gyártók terveznek piacra dobni a PT880-ra épülő alaplapokat: ABIT, AOpen, Acorp, ASUS, Azza, Biostar, Chaintech, DFI, Elitegroup (ECS), EPoX, Gigabyte, Jetway, MSI és Soltek.


A K-Hardware.de német internetes oldal információi szerint a déli híd a VIA VT8237 lehet. Utóbbi egyszerre négy IDE- és két Serial-ATA-150-es meghajtót tud kezelni és nem hiányozhat a RAID-funkció sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés