Íme, a frissített Apple Retina MacBook Pro felhozatal

A napokban már csiripelték a madarak (egészen pontosan kínai források szivárogtattak) hogy hamarosan frissül az Apple Retina kijelzős MacBook Pro családja, és ezúttal a pletykák igaznak bizonyultak. Az Apple Store-ban ma megjelentek a frissítésen átesett masinák, amelyek egyik fő újítása az Intel nemrégiben bemutatott Haswell Refresh központi egységeinek a használata, amelyek használata ezúttal órajelben 200 megahertzes pluszt jelent minden azonos szinten lévő korábbi modellhez képest.


[+]

Ezenkívül fontos újítás a memória duplázása a belépő modelleknél, azaz 4 GB helyett mostantól mindegyik 13"-es masina 8 GB RAM-mal kerül a dobozba, míg a nagyobb, 15"-eseknél 16 GB az alapkiszerelés. Visszatérve a bevezetőben említett pletykára: egy harmadik gép is szerepelt a listán a nagyok között, méghozzá 2,8 GHz-es Core i7 processzorral és 1 TB-os PCIe SSD-vel, de ez végül nem képezi az alapkínálat részét, ugyanakkor mind az erősebb CPU, mind a nagyobb tároló megtalálható az opcionális listán – ez utóbbi ráadásul a 13 és 15 hüvelykeseknél egyaránt kérhető.


[+]

A frissített készülékek fent nem említett technikai paraméterei változatlanok az elődökhöz képest, akárcsak a garanciális feltételek. Ami az árakat illeti, a dollárban megadott árak változatlanok, kivéve az erősebbik 15,6"-es masináét, ami hivatalosan 100 dollárral olcsóbb lett, de a hazai árakon ez természetesen nem érződik, sőt a forint gyengülése miatt az árak inkább felfele mozdultak el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés