Hirdetés

Retina MacBook Pro billentyűzetes tabletté plasztikázva: Modbook Pro X

A Modbook neve nem ismeretlen a szakmában, a cég korábban is lepte már meg a felhasználókat almás termék átfaragásával. Például majdnem két évvel ezelőtt is bemutattak egy MacBook Proból átalakított táblagépet, amit aztán piacra is dobtak. Hogy mennyire lett sikeres a koncepció, arról nincs hír, de úgy tűnik a cég nem adta fel az álmait, ám úgy tűnik, most nem saját zsebre dolgoznak: ezúttal a Kickstarter közösségi kalapozóportált hívják segítségül a legújabb projekt megvalósításához. Ennek alapja is az Apple MacBook Pro, ám ezúttal a 15,4"-es Retina változat, és ezt varázsolnák át egy meglehetősen extrém Modbook Pro X táblagéppé – ha meg tudjuk fizetni.


[+]

Most viszont nem csak egy OS X-et futtató, nagyfelbontású kijelzővel ellátott tablet elkészítése a cél, hanem a szolgáltatáscsomag része lenne a masina hátoldalán elhelyezett dedikált gombok (úgynevezett Keybar), a 2048 nyomásszintet megkülönböztető tollas bevitel, a különféle pozíciószenzorok, illetve egy háttérvilágítással ellátott billentyűzetes állvány. Ez utóbbi ráadásul 30-90 fokos dönthetőséget, valamint integrált Bluetooth szolgáltatást is kínálna, így további beviteli eszközökkel lehetne kiegészíteni.


[+]

A projektért felelős Modbook Inc. 150 000 dollárt szeretne az induláshoz összegyűjteni, ebből jelenleg valamivel több mint 30 000 jött össze, de még egy hónapnál is több van hátra a gyűjtésből. A különféle támogatási szintek 2000 dollár hozzájárulásnál és afelett kezdenek izgalmassá válni. Ebből már sejthető, hogy a Modbook X nem lesz olcsó, főleg ha hozzávesszük, hogy a hátsó gombok és a billentyűzetes állvány csak opcionális extra!


[+]

1999 dollárért ugyanis csak úgy kaphat Modbook X-et az adakozó, ha elküldi saját (legalább 2013 végi) Retina MacBook Pro gépét, amit aztán a átalakítanak tabletté. A hátsó gombokkal ellátott verzió ugyanebben a konstrukcióban 2299, a billentyűzetes állvánnyal is felvértezett pedig már 2689 dollárba kerül. Persze olyan opció is létezik, hogy a gyártó adja az alapul szolgáló Macbookot, de és az ár az extrák függvényében emelkedik. Az igazán gazdagok akár 8000 dollárt is elkölthetnek egyetlen gombnyomással.

Előzmények

Hirdetés