Íme, a friss HP Pavilion notebookok

Felfrissítette Pavilion notebookjainak kínálatát a HP. Már korábban is számos modellje kapott Intel Skylake processzort, most viszont alaposan hozzányúltak a külsőhöz is. Közvélemény-kutatás alapján arra jutottak, hogy az otthoni felhasználók a vékony, könnyen szállítható, akkumulátorról sokat bíró laptopokat keresik. Kiderült az is, hogy a kifordítható képernyős, azaz convetrible, tabletté alakítható modellek iránt is egyre nagyobb az igény. Emiatt a Pavilion x360 immár nem csak 11,6 illetve 13,3 hüvelykes méretben, hanem nagyobb, 15,6 hüvelykesben is elérhető.

A pontos konfigurációkról egyelőre nem sokat tudni, a Skylake processzor (várhatóan 15 wattos) és a DDR4 memória borítékolható, bár a legkisebb modellnél a Braswell lapka is szóba jöhet. Kijelző kapcsán HD-t és Full HD-t említenek, ahogyan ez tabletté alakítható gépeknél illik, IPS panellel. Adattárak terén az SSD-t emelik ki, a Bang & Olufsennel közösen készített hangszórók és a kilenc órát is elérő akkumulátoros üzemidő szintén hangsúlyos. Az újdonságok minden méretben többféle, érdekes színben érkeznek néhány hónapon belül, az alábbi táblázatban látható (egyelőre csak amerikai) ajánlott árakkal.


[+]

Vékonyodtak a klasszikus Pavilionok is, de a hardveres megoldások helyett ugyancsak a látványra fókuszálnak velük kapcsolatban. A 15,6 hüvelykes modell például nem kevesebb mint hétféle színben rendelhető, igaz a 14 hüvelykesnél be kell érni két árnyalattal. Ezekbe a gépekbe is Skylake processzor kerül, viszont a HP hagyományaihoz illően készül AMD APU-s variáns is. A HD vagy IPS paneles Full HD kijelzőt az Intel processzor IGP-je mellett GeForce 940MX vagy GTX 950M hajthatja, az AMD mellé Radeon R7 kerülhet. Lesz lehetőség HDD és SSD együttes beépítésére is.

A vékonyított modellek mellett készülnek vaskosabb, komolyabb teljesítményű Pavilionok is 15,6 illetve 17,3 hüvelykes méretben. Ezekbe nagyobb fogyasztású, négymagos Skylake processzorokat szerelnek, a grafikus alrendszer szerepét pedig GeForce GTX 960M tölti majd be. Az újdonságok várhatóan a nyár elején kerülnek az amerikai piacra, de a HP-nél előre gondolkodnak, és a világszintű terjesztéssel az iskolakezdési szezont célozzák. Ennek megfelelően a magyar piacra valamikor a nyár végén várjuk az új Pavilionokat picivel az aktuális modellek fölé árazva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés