Több mint hatmillió tápkábelt hív vissza a HP

A HP bejelentette, hogy 29 eset kivizsgálása után visszahívják a 2010 szeptembere és 2012 júniusa között árult, egyes HP és Compaq termékekhez adott, LS-15 jelzésű tápkábeleket. Utóbbiak potenciálisan túlmelegedhetnek, aminek következménye akár kisebb tűzeset is lehet.

Hirdetés

A HP közleménye szerint 6 023 700 tápkábelről van szó, amelyeket természetesen ingyen cserélnek, függetlenül attól, hogy a megvásárolt eszközre van-e garancia, vagy nincs.

LS-15 tápkábel

A potenciálisan problémás tápkábeleket relatíve egyszerű beazonosítani, ugyanis az adott eszközhöz csatlakozó részén olvasható az LS-15 felirat. Ha ez megtalálható a kábelen, akkor az alábbi oldalon kell jelezni a HP számára a hibás részegység cseréjére az igényt. A vállalat ezután a megadott e-mail címen keresztül veszi fel minden felhasználóval kapcsolatot, és tájékoztatást adnak a további részletekre vonatkozóan. Utóbbi azért szükséges, mert nem minden LS-15-ös kábel érintett az ügyben.

A HP megkéri a felhasználókat, hogy az LS-15-ös kábeleket addig ne használják, amíg be nem azonosították hibátlanként, vagy esetleg hibásként. Utóbbi esetben nyilván soha többen nem szabad üzembe helyezni a tápkábelt, és azonnal igényelni kell az ingyenes cserét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés