Hordozható adattárolóké a főszerep

Hirdetés

Megerősített burkolatú hordozható merevlemezzel jelentkezett a Transcend, a StoreJet sorozat 25M3 tagja jelent meg a cég kínálatában. A 2,5”-es merevlemezt rejtő erős héj ütés elnyelő, csúszásgátló szilikonfelülettel van ellátva, a winchester további védelméről pedig a belül lévő rázkódás csillapító bélés gondoskodik. Ez a védelmi rendszer megfelel a MIL-STD-810F 516.5 katonai szabványnak is. A Transcend meghajtóján egy dedikált gomb is található, amivel közvetlen biztonsági mentés készítése eszközölhető. A tárolt adatok 256 bites AES kódolással titkosíthatók. A StoreJet 3.0-s USB interfészen keresztül is csatlakoztatható, így akár 90 MB/s-os átviteli sebességet is elérhet. A 25M3-ak 500 és 640 GB kapacitású változatokban érkeznek hamarosan, egyelőre ismeretlen áron, de három év garanciával.

Transcend StoreJet 25M3
Transcend StoreJet 25M3

A Buffalo is új hordozható tároló-családot dobott piacra, a MiniStation HD-PXT sorozat egyelőre egy 1 TB-os adattárolóból áll, de később bővülni fog a kínálat. A 2,5”-es winchester 256 bites AES kódolással titkosítható, a számítógépet pedig 2.0-s USB csatlakozóval köthető. A mellékelt TurboPC és TurboCopy szoftverekkel az átviteli sebesség javítható. A 240 grammos MiniStationöket a hónap végén kezdik szállítani, az áruk nagyjából 135 euró lesz.

Buffalo MiniStation HD-PXT
Buffalo MiniStation HD-PXT

A Corsair Force szériás SSD-it mutatta be a napokban. A SandForce SF-1200 vezérlőchipjét alkalmazó készülékek 60, 120 és 240 GB-os kapacitású változatai jelentek meg, az F60, F120 és F240 típusú tárolók személyében. A Sandforce-szal való szoros együttműködés eredményeként minőségi firmware került az SSD-kre, amik ezáltal véletlenszerű írásnál a mérések szerint a 180 MB/s-os tempót is elérték, a maximális átviteli sebességük olvasásnál és írásnál 285 MB/s, illetve 275 MB/s-os, Ismerik természetesen az élettartam növelő TRIM funkciót is. A Corsair SSD triója júniusban válik elérhetővé, az árról nem érkezett információ még.

Corsair Force F240 [+]
Corsair Force F240 [+]

Végül a PQI érdekes termékére is érdemes egy pillantást vetni. A flash memória alapú tároló éppen bankkártya méretű, vastagsága pedig 3 mm mindössze, így a pénztárcában is hordható akár. A burkolat vízálló, portűrő és ütés, illetve vibráció ellen is véd. Kihúzható USB csatlakozójával köthető a számítógépekhez az i512 négy méretben, 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitással lesz elérhető, ráadásul élettartam garanciát vállal rájuk a gyártó.

PQI i512 [+]
PQI i512 [+]

Előzmények

Hirdetés