Mindig jövőre: Tovább kell várni a projektoros lézertévére

Pedig elég jónak tűnik a hatalmas, 4K HDR Dolby Atmos támogatású rendszer

A Hisense régóta kalapálgatja Laser TV fantázianevű masináját, amelyet a hagyományos tévék ellenfelének szánnak. A rendszer lelke egy ultrarövid vetítési távolságú, lézeres fényforrást használó projektor, amelyet egy speciális vászonnal, és külső hangrendszerrel egészítenek ki.

Hisense Laser TV
Hisense Laser TV [+]

A készülék 100 hüvelykes, Ultra HD felbontású kép megteremtésére képes, szavatolja a HDR videók megjelenítését, és legnagyobb fényárama 2500 ANSI lumen. A pakk része egy külső, Dolby Atmos támogatású, 5.1.2 csatornás hangrendszer, ami az átlagosnál nyilván jobb megszólalást produkál. Sikerült meglesni működés közben, és teljesen érettnek, késznek tűnik a masina. A színek szépek, a fényerő megvan, és a mozgásmegjelenítéssel sem akadt különösebb probléma Ezért is érthetetlen, hogy miért nem lehet megvásárolni, pedig ez a helyzet.

A Hisense munkatársaitól azt az információt kaptuk, hogy a modell egy korábbi verziója Kínában elérhető, de azt nem hozzák Európába. Erre pedig még legalább fél évet várni kell, azaz legkorábban 2018 tavaszán kerülhet a boltokba. Hivatalos információt az árral kapcsolatban nem árultak el, de azt igen, hogy a tervek szerint jóval olcsóbb lesz, mint egy ugyanekkora méretű hagyományos tv.

Előzmények

Hirdetés