Hálózati fronton erősít az LG

Jól sikerült az idei IFA az LG-nek, hiszen számos újdonságot mutattak be a világ számára. A fejlesztések azonban messze nem álltak le, így a vállalat a hálózati termékek szegmensében is újít.

Az LG N2R1 jelzésű hálózati adattárolója a fájlok tárolása mellett DVD-írót is kínál, aminek köszönhetően a felhasználó könnyedén lementheti a szükséges információkat egy DVD lemezre. A tárolóban található két merevlemez RAID 1 módba van konfigurálva, ami a sebesség és az adatbiztonság szempontjából megfelelő az otthoni környezetnek. A felhasználó igény esetén alkalmazhat RAID 0 módot is, de ezt a gyártó nem ajánlja, mert az adatok akár egy tároló kiesése esetén is elvesznek.


LG N2R1

Az új NAS rendszer vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolatra is képes, továbbá kompatibilis minden DLNA (Digital Living Network Alliance) eszközzel. Ennek köszönhetően médialejátszóként is funkciónál, sőt a DVD filmek lejátszása sem jelent akadályt. A terméken található még egy USB port is, ami többnyire az adatok gyors mentésére szolgálhat.


LG N2R1

Az iTunes kompatibilis LG N2R1 1 és 2 TB-os tárolókapacitással kapható. Az előbbiért 300, míg az utóbbiért 400 dollárt kell fizetni.

Az LG másik újdonsága az úgynevezett Network Monitor szolgáltatása, mely gyakorlatilag a számítási felhőt valósítja kisebb korlátozásokkal. A rendszer gyakorlatilag egy program, ami a kliensgépen fut. Erre a számítógépre lehet rákötni több vezérlőkártya segítségével a monitorokat. A megoldás két kártyával összesen 11 kijelzőt támogat, melyek teljes értékű számítógépek, azzal az apró ténnyel, hogy mindenki ugyanannak a rendszernek az erőforrását használja.

Az egyes monitorokhoz természetesen külön beviteli eszközök csatlakoznak, és a munkamenet csak az adott kijelzőn jelenik meg. A Network Monitor szolgáltatás természetesen megfelelő megjelenítőt kíván, ám az LG szerint, még a speciális monitorok mellett is olcsóbb a teljes rendszer a több számítógép kiépítésénél. A hálózatra köthető monitorokból a gyártó több modellt is készít, így mindenki megtalálja majd az igényeihez illő megoldást.


LG Network Monitor

Az LG a Network Monitor rendszert azoknak a vállalatoknak kínálja, akik kis terhelésnek teszik ki a számítógépeiket, így a szükséges feladatok elvégzésére elég lenne egy nagyobb teljesítményű kliensgép. A vállalat 6 darab monitorhoz egy kétmagos, míg 11 kijelzőhöz egy négymagos számítógépet ajánl 4 GB rendszermemória társaságában. Érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltatással nemcsak rengeteg számítógép árát spórolja meg a vállalat, hanem a fogyasztás szempontjából is előnyös az LG megoldása.

Az LG Network Monitorai még ebben az évben megjelennek Európában, a szolgáltatáshoz szükséges termékek pontos árairól azonban nem számolt be a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés